Închisoare pentru o învățătoare care și-a jignit și amenințat elevii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie a primei instanțe Închisoare pentru o învățătoare care și-a jignit și amenințat elevii
Educație 19 Aprilie 2019 / 14:32 590 accesări 2 comentarii
sursa foto: bzb.ro

sursa foto: bzb.ro

O învăţătoare care preda la clasa a II-a a fost condamnată 8 luni de închisoare, pentru că s-a purtat abuziv cu patru elevi de la şcoala unde preda, amenintându-i șijignindu-i în fel și chip. De asemenea, dascălul a fost pus să plătească daune materiale şi morale.

Judecarea dosarului învăţătoarei de la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Braşov a început în 5 decembrie 2018, după o anchetă a Poliţiei ca urmare a unei plângeri depuse de părinţii unei eleve, care au reclamat faptul că dascălul are un comportament agresiv şi îi jigneşte pe copii numindu-i „gunoaie“ şi „tâmpiţi“. În sprijinul acuzaţiilor au fost aduse şi înregistrări făcute la şcoală.

”(...) stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate B.B.A. (...) stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate S.S.C. (...) stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 2 (două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate B.S.O. (...) stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 2(două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate I.C.M. Constată comise faptele (...) stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principală rezultantă de 8 (opt) luni închisoare. (...) amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 (opt) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în soluţia pe scurt, publicată, joi, pe portalul instanţei.

De asemenea, Judecătoria Braşov a obligat-o pe învăţătoare să plătească persoanelor vătămate daune materiale, morale şi cheltuieli de judecată de 12.180 de lei plus 425 de euro.

Sentinţa nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Scandalul de la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Braşov a pornit, în luna februarie 2017, după ce o elevă a făcut o înregistrare cu telefonul mobil în timpul orelor, înregistrare în care se aude vocea învăţătoarei care îi jigneşte în repetate rânduri pe elevii din clasa a II-a, iar mama copilei a dat înregistrarea presei.

„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” (...) Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine! (...)Uită-te, dracului, aici! Unde dracului te uiţi? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta! (…) De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, eşti numai cu glasul! Vezi că îţi trag una de nu te vezi!”, se aude în înregistrarea în care se prespupune că e vocea învăţătoarei.

„Vezi că ai o problemă! O să devii un copil depresiv dacă eşti aşa, numai tu, numai tu, egoist!“ sunt câteva dintre expresiile din înregistrarea realizată cu telefonul mobil de elevă.

Loading...

2 comentarii

parinte 09:54:03 / 23 Aprilie 2019
educatie

Copii needucati de parinti care nu se pot adapta la scoala si care scot din minti cadre didactice. nu le arde capul la invatatura, dar in schimb stiu sa inregistreze profesorii. Sistemul de invatamant e zero, cu o legislatie acre nu apara deloc profesorii. Nu spun ca e corect ce a facut invatatoarea, dar din text reiese ca acel copil facea intentionat ceva sa o enerveze. Chiar voia sa iasa din clasa mai devreme. Parintii sunt cei mai vinovati. Cum sa stapanesti un astfel de copil ?

Leon 11:23:06 / 04 Mai 2019
Gresit !

Instanta de fond n-a luat cea mai buna decizie . Nu condamni un om care are urgenta nevoie de tratament psihiatric , in conditiile in care boala se poate deja agrava si mai mult pedepsindu-l . Il poti obliga sa se trateze si , eventual , sa-si schimbe locul de munca ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1811 secunde