Incredibil! Minore seduse cu „Loverboy“ și scoase „la produs“ în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Incredibil! Minore seduse cu „Loverboy“ și scoase „la produs“ în Constanța

Eveniment 21 Septembrie 2018 / 16:16 1821 accesări

Trei fete și o tânără au fost racolate de un grup de traficanți d epersoane și apoi folosite pentru practicarea prostituției. Metoda folosită - Loverboy!

Potrivit unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la data de 20.09.2018, procurori din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiteri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat 3 percheziții domiciliare în municipiul Tulcea și în orașul Măcin, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori, traficului de persoane și proxenetism.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment procesual, rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada anilor 2017 – 2018, Nicola Marian – Gabriel, Nicola Mircea – Valentin, Nicola Alin – Cristian și Nicola Ionuț au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism și au racolat, prin inducere în eroare, folosind metoda „Loverboy”, amenințări și loviri, profitând de starea vădită de vulnerabilitate, 3 persoane vătămate minore și o persoana vătămată majoră, în vedere exploatării prin obligarea la practicarea prostituției. Ulterior, inculpatii le-au adăpostit și le-au transportat în municipiile Tulcea, Brăila, Focșani și Constanța unde le-au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale, respectiv sume de bani, de pe urma practicării prostituției de către acestea. Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sume de bani, telefoane, un autoturism, acte privind transferuri de bani.

La data de 21.09.2018 s-a dispus reținerea inculpaților cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art.367 alin.1 din C.Pen., trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit. a și b din C.Pen., trafic de minori, prev. de art.211 alin.1 și alin. 2 lit. a din C.pen. și proxenetism, prev. de art. 213 alin.1 și alin. 3 din C.Pen.

La data de 21.09.2018, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Tulcea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.12
Pagina a fost generata in 0.1644 secunde