Industriile care vor fi în căutare de personal în următorul deceniu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Industriile care vor fi în căutare de personal în următorul deceniu

Divertisment 24 Martie 2021 / 12:04 679 accesări

Tineretul trebuie să se pregătească pentru noul câmp al muncii, care va fi unul diferit față de cel cu care am fost obișnuiți cei mai mulți dintre noi. Economia mondială va fi regândită în următorii ani, după ce ultimele evenimente au schimbat complet viețile multor oameni. Adăugând și aspectul problemelor climatice în ecuație, ne dăm seama că viitorul multor industrii nu mai are cum să rămână neschimbat.

În acești ani se mizează foarte mult pe inovație, așa că cercetările și studiile se efectuează la turație maximă, iar periodic avem parte de noi idei care urmează să fie pusă în practică de investitori curajoși. Iată câteva dintre industriile care vor fi în căutare de personal în următorul deceniu:

Autovehicule electrice

Peste 14 milioane de europeni lucrează în industria auto, însă creșterea cererii pentru mașinile electrice îi determină pe mulți producători să se orienteze către modele care sunt mai puțin poluante.

Germania se află pe primul loc în Europa la acest capitol, iar ministrul economiei și energiei, Peter Altmaier, a declarat că își dorește ca producția bateriilor europene să crească până la 30% la nivel mondial, până în 2030.

Deocamdată nu este clar dacă noua tehnologie va reduce, pe termen scurt, numărul personalului necesar în liniile de producție, însă certe este că, pe termen lung, se prevăd creșteri importante ale locurilor de muncă în acest sector.

Grădinărit urban

Spațiile verzi reprezintă nu numai locuri plăcute pentru ochi, ci contribuie la păstrarea sănătății mentale, însă toate aceste proiecte au nevoie de îngrijire, deci și de oameni.

Culturile urbane din ultimii ani ne-au schimbat modul în care ne gândeam la verdeață. Vedem din ce în ce mai multe grădini verticale și acoperișuri inedite. Poate că cea mai reprezentativă clădire din acest domeniu este Bosco Verticale din Milano.

Pe măsură ce aceste structuri incredibile își fac apariția pe meleagurile noastre, tot mai mulți oameni vor fi necesari, atât pentru proiectare, cât și pentru parte de întreținere.

Hidrocentrale

Industria ar fi putut să explodeze în urmă cu 10 ani, însă progresul a fost unul destul de lent. Deși numai 17% din totalul energiei folosite la nivel global provine de la hidrocentrale, această industrie are un potențial imens, care urmează să se dezvolte în următoarele decenii.

Există numeroase baraje micro electrice în Europa, iar numeroase comunități locale pot beneficia de acest lucru, iar Locurile de muncă în acest domeniu sunt diversificate, de la dezvoltarea tehnologiilor valurilor și până la gestionarea operațională a hidrocentralelor.

Construcții

Această industrie generează 36% din emisiile de CO2 la nivel European, motiv pentru care multe companii fac cercetări pentru a putea rezolva această problemă. Nu putem deveni un continent neutru din punct de vedere climatic dacă nu construim clădiri neutre.

Foarte multe dintre construcțiile din Europa sunt vechi și ineficiente energetic, iar unele sunt chiar nesănătoase din cauza calității îndoielnice a aerului din interior. Renovarea locuințelor pentru îmbunătățirea eficienței energetice este numai una dintre activitățile care vor necesita personal pentru numeroasele lucrări care vor fi făcute în următorii ani.

Divertisment

Restricțiile din ultima perioadă au schimbat destul de profund felul în care oamenii își petrec timpul liber. Multe dintre activitățile care se făceau în baruri sau săli de spectacole s-au mutat online.

Deși pare că numărul artiștilor este în scădere, industria, per ansamblu, va crește în următorii ani, în special din cauza numeroaselor joburi conexe pe care le va susține. Spre exemplu, un muzician va avea nevoie să plătească mai multe persoane pentru a-și delecta fanii prin internet, chiar dacă nu va mai avea nevoie de omul care să vândă bilete.

O situație similară se produce și în zona cinematografică (acolo unde locurile de muncă migrează spre online) sau chiar și în ceea ce privește jocurile de noroc. Cazinourile online angajează din ce în ce mai mulți operatori de live casino.

Și mai mult decât atât, până și Loteria Română a început proiectul pentru digitalizarea jocului de 6/49, însă mulți dintre amatorii de risc nu au așteptat și au început să joace online. Dacă ești în căutare de idei pentru a-ți alege numerele la loto, pe acest site găsești rezultatele de la numeroase loterii din lume. De exemplu, aici poți vedea ultimele numere extrase la Loto 5/49 din Franța, precum și valoarea premiilor și numărul câștigătorilor de la fiecare categorie (I-IX).Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3945 secunde