ÎNGRIJORĂTOR - copii diagnosticați cu DIABET! Vezi situația la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Caravana Națională Nutriția și activitatea fizică în sănătatea copilului ÎNGRIJORĂTOR - copii diagnosticați cu DIABET! Vezi situația la Constanța!
Sănătate 31 Ianuarie 2018 / 17:07 1687 accesări 0 comentarii

În ultimii ani, numărul copiilor diagnosticați cu diabet este tot mai mare, astfel că medicii trag numeroase semnale de alarmă, prin organizarea unor întâlniri prin care explică rolul nutriției, dar nu numai. În perioada1 - 2 februarie 2018, la Constanța va avea loc conferința cu tema „Rolul nutriției și activității fizice în menținerea stării de sănătate a copilului”, organizată sub egidă Universității Ovidius din Constanța. Tema conferinței este de mare actualitate și de interes pentru diferite specialități care contribuie la asistența medicală și educarea copilului (medici din domeniul pediatriei, medici de familie, medici de medicina sportiva, kinetoterapeuți, profesori de educație fizică). ”Stilul modern de viață se asociază cu o alimentație nesănătoasă: aport caloric crescut; cantitate crescută de grăsimi animale; exces de sare, conservanți, stabilizatori; excesul alimentelor procesate în defavoarea celor naturale; metode gastrotehnice necorespuzătoare. Pe de altă parte, stilul modern de viață se caracterizează prin tendința la sedentarism”, explică organizatorii conferinței. Alimentația necorespunzătoare și activitatea fizică redusă se asociază cu creșterea îngrijorătoare a unor boli cronice (boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, boli maligne s.a). Deși majoritatea acestor boli devin evidente la vârsta de adult, debutul real se produce în copilărie. Intervenția precoce, prin corectarea stilului de viață poate să contribuie decisiv la prevenirea sau amânarea debutului acestor boli cronice, oferind șansa copilului pentru un start sănătos în viață. ”Obezitatea reprezintă cea mai frecventă tulburare de nutritiție întâlnită în rândul copiilor și adolescenților, fiind din ce în ce mai des prezentă în rândul populației de vârstă pediatrică, fiind considerată boala secolului XXI.

LA CONSTANȚA În cadrul Spitalului Clinic Judetean “Sf. Apostol Andrei” (SCJU), Constanța, Secția Pediatrie, Compartimentul Diabet și Boli Nutriție în 2017 au fost evaluați pentru obezitate în vederea consilierii de nutriție 378 de pacienți, dintre care la 208 pacienți s-a efectuat test de toleranță orală la glucoză și s-a constatat insulino-rezistența. ”În 2017 au fost diagnosticați 26 de pacienți cu Diabet zaharat tip 1, iar 3 pacienți cu Diabet zaharat tip 2. Numai în ultimii 5 ani au fost diagnosticați cu Diabet zaharat de tip 2, 10 pacienți. Prevenția obezității reprezintă o problema de sănătate publică la nivel mondial, deoarece excesul de greutate și obezitatea au un impact important asupra sănătătii, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung”, a declarat șeful Clinicii de Pediatrie a SCJU Constanța, conf. dr. Cristina Maria Mihai, citată într-un comunicat al organizatorilor. Conferința de la Constanța este primul eveniment din cadrul Caravanei Naționale, care are drept țintă conștientizarea că sănătatea copilului depinde necondiționat de activitate fizică și nutriție. Evenimentul este organizat de Events Partners&More.Pagina a fost generata in 0.1335 secunde