Internetul, sărbătorit pe 29 octombrie. Traficul global de date mobile, în creștere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Internetul, sărbătorit pe 29 octombrie. Traficul global de date mobile, în creștere

Tehnologie 29 Octombrie 2017 / 10:51 977 accesări

Prima conexiune între două calculatoare s-a realizat în urmă cu 48 de ani, pe 29 octombrie 1969, când s-au transmis pe rând, şi au fost recepţionate, literele L, O şi G. Începea astfel revoluţia în domeniul comunicaţiilor care s-a numit INTERNET.

În anul 2016, ponderea gospodăriilor care au acces la reţeaua de internet acasă a fost de 65%. 65% dintre gospodăriile din România au avut, în anul 2016, acces la reţeaua de internet de acasă, 65,4% dintre acestea fiind localizate în mediul urban.

69,7% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16-74 ani au folosit internetul în 2016.

Faţă de anul 2015, ponderea utilizatorilor de internet cu vârste cuprinse între 16 și 74 ani a crescut cu 1,2 puncte procentuale, numărul acestora ajungând la 10,6 milioane de persoane.

Potrivit rezultatelor anchetei privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor în gospodării, în anul 2016, aproape două din trei gospodării din România (65,0%) au acces la reţeaua de internet de acasă. Faţă de anul 2015, ponderea gospodăriilor cu acces la internet a crescut cu 4 puncte procentuale.

În profil teritorial, la nivelul anului 2016, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (peste 4 din 5 gospodării aveau acces la internet de acasă), urmată la mare distanţă de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru şi Sud -Est.

Cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la internet, sunt înregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) şi Nord-Est (57,1%).

INTERNETUL PE MOBIL

Telefonul mobil a devenit, în ultima vreme, accesoriul de nelipsit din mâna fiecărui român. Studiile arată că numărul celor care se conectează la internet prin intermediul smartphone-ului a crescut semnificativ. Cei mai mulți își citesc mail-urile de pe telefon ori intră pe rețelele de socializare. Nici numărul celor care aleg să plătească facturile, direct de pe telefon, nu este deloc mic. Aceste creșteri se datorează ofertelor de net puse la dispoziție de marile companii de telefonie mobilă, dar şi faptului că aproape toţi furnizorii de utilităţi, au dezvoltat platforme care permit plata facturilor direct de pe telefon.

Se așteaptă ca traficul global de date mobile să crească de șapte ori în perioada 2016 - 2021.

În februarie 2017, dispozitivele mobile au reprezentat 49,74% din numărul de vizualizări ale paginilor web din întreaga lume, Asia și Africa fiind în top. Nigeria a înregistrat cea mai mare rată de trafic pe internet provenită de la dispozitivele mobile, urmată de India, Africa de Sud, Indonezia și Thailanda. Media globală a fost de aproape 50% în 2016. Aplicațiile mobile sunt din ce în ce mai populare. Cele două magazine cu cele mai populare aplicații, Google Play și Apple Store App, au 2,8 și 2,2 milioane de aplicații disponibile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.155 secunde