Investigațiile în cazul Daimler au fost extinse și la Bosch

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Investigațiile în cazul Daimler au fost extinse și la Bosch

25 Mai 2017 / 15:26 395 accesări

Procurorii din Stuttgart care au efectuat săptămâna aceasta percheziții la birourile Daimler sub suspiciunea de fraudă, legată de scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen (Dieselgate), investighează și angajații furnizorului de piese auto Bosch, a anunțat joi publicația germană Handelsblatt, citând surse de la procuratură, transmite Reuters.

"Îi investigăm pe angajații Bosch acuzați de complicitate în cazul Daimler", a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Stuttgart pentru ziarul german.

Nici un reprezentant al Bosch sau al Procurorii din Stuttgart nu a fost disponibil pentru declarații, anunță Reuters.

În martie, procurorii din Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei) au confirmat că-i investighează pe unii angajați ai Daimler sub suspiciunea de fraudă și reclame care îi induc în eroare pe cei care achiziționează vehicule diesel.

Până acum, procurorii și grupul auto nu au oferit detalii suplimentare privind perchezițiile.

În februarie, Bosch a anunțat că va plăti peste 327,5 milioane de dolari pentru a-i compensa pe proprietarii din SUA ai vehiculelor Volkswagen implicate în scandalul emisiilor (Dieselgate). Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din lume, produce un program de management al motoarelor diesel folosit de principalii producători auto, inclusiv VW. Anul trecut, Bosch a recunoscut că a livrat componente (așa numitele sisteme de injecții common rail) pentru mașinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Proprietarii de mașini cu motoare diesel au dat în judecată Bosch în 2015, susținând că firma ar fi ajutat la executarea softului care a permis VW să încalce reglementările privind emisiile și au susținut că Bosch a fost ''un participant activ și informat'' în schema îndelungată a celor de la Volkswagen.

Conform acordului încheiat cu autoritățile din SUA, Bosch va plăti 163,3 milioane de dolari pentru a-i despăgubi pe clienții americani care dețin autovehicule VW cu motor diesel de doi litri, fiecare proprietar urmând să primească 350 de dolari, în timp ce deținătorii de autovehicule VW cu motor diesel de trei litri vor primi 113,3 milioane de dolari, fiecare proprietar urmând să primească 1.500 de dolari.

Într-un comunicat al Bosch se arată că firma nu a admis delictul dar a decis să încheie litigiul pentru a se concentra pe un proces extensiv de transformare demarat de grupul german.

În România, la Blaj, Bosch a inaugurat în 2007 două unități de producție pentru tehnică liniară și o unitate de producție în domeniul auto. În 2014, a fost inaugurat și un centru de dezvoltare și cercetare pentru tehnologia auto. La Blaj, compania are 1.200 de angajați, la care se vor adăuga alți 300, iar până în 2020 firma dorește să ajungă la 2.000 de salariați. Pe plan global, Bosch are peste 300.000 de angajați și 350 de filiale în mai mult de 50 de țări.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeș, în România, unitatea de producție pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.162 secunde