Investiții de 27 milioane de lei la Sanatoriul Balnear Techirghiol! Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 2019, Guvernul a aprobat un buget istoric pentru Sănătate

Investiții de 27 milioane de lei la Sanatoriul Balnear Techirghiol! Vezi detalii!

Sănătate 20 Martie 2019 / 16:29 1469 accesări

Miercuri, 20 martie, alături de Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a participat la demararea proiectului de investiții în secția de recuperare neuro-psiho-motorie copii din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.

”Copiii reprezintă viitorul nostru, al tuturor, așa că ne-am propus ca anul acesta să acordăm o atenție deosebită serviciilor medicale destinate sănătății copiilor. Vor urma și alte investiții în sistemul sanitar, pentru că în 2019, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru Sănătate, care ne permite să realizăm investiții în unitățile sanitare prin lucrări de reabilitare și dotare cu aparatură medicală”, a declarat ministrul.

Proiectul demarat miercuri, 20 martie va fi realizat de către Compania Națională de Investiții și va cuprinde reparații capitale, lucrări de reconfigurare și extindere pentru 8 din corpurile de clădiri existente, precum și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente. Valoarea investiției este de aproximativ 27 milioane de lei.

În cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde beneficiază de virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie. Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienți. Copiii tratați în această unitate sanitară fac tratamente de lungă durată și pentru acest motiv sunt școlarizați în regim de învățământ public cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute. Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor, dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, iar secția nu funcționează la capacitatea aprobată.

FINALUL INVESTIȚIEI! La finalul investiției, prevăzută a se termina în 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor. Mai mult, Ministerul Sănătății susține prioritar investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180 existente, potrivit ministrului.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.12