Iohannis a provocat indignare după ce a mutat drapelul Marii Britanii la summit-ul de la Bruxelles

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iohannis a provocat indignare după ce a mutat drapelul Marii Britanii la summit-ul de la Bruxelles
Politică 30 Aprilie 2017 / 15:16 693 accesări 1 comentariu

Gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a muta în lateral drapelul Marii Britanii în timpul declaraţiilor de presă de sâmbătă, de la Bruxelles, a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauţilor britanici după ce publicaţia Sunday Express a prezentat înregistrarea video a acestui moment.

Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declaraţii de presă la Bruxelles.

Internauţii britanici au calificat acţiunea drept ”meschină”, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul sumarizează perfect ce înseamnă Brexitul.

Drapelul britanic stătea în mod ironic chiar lângă cel european, fiind vizibil în timpul declaraţiilor de presă pe care le-au dat liderii europeni imediat după aprobarea principiilor directoare pentru Brexit.

Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanţele care l-au determinat pe preşedintele român să mute drapelul britanic.

”Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Ulterior, Iohannis a declarat că cea mai urgentă problemă a negocierilor este soarta cetăţenilor europeni, în special a românilor care locuiesc în Marea Britanie.

În comentarii, internauţii britanici au glumit că premierul ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferinţă europeană, dar doar dacă îşi dă seama cum arată.

Alţii au comentat că o asemenea acţiune meschină şi arogantă din partea preşedintelui român demostrează de ce britanicii au votat pentru Brexit.

Un internaut britanic a glumit că preşedintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alţii au lăsat comentarii rasiste şi xenofobe.emre
Pagina a fost generata in 0.345 secunde