Îți cauți mașină second hand? Atenție, polițiștii au găsit zeci de mașini înmatriculate cu acte false

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Îți cauți mașină second hand? Atenție, polițiștii au găsit zeci de mașini înmatriculate cu acte false

Eveniment 17 Noiembrie 2018 / 11:47 859 accesări

Peste 80 de autoturisme au fost înmatriculate cu documente falsificate cu ajutorul a două persoane din judeţul Dâmboviţa, care sunt cercetate în acest caz. Oamenii legii au stabilit că, în 2017 şi 2018, cele două persoane ar fi primit în schimbul operaţiunii între 250 şi 300 de euro pentru fiecare caz în parte, acestea falsificând fişele de înmatriculare, contractele de dobândire ale autovehiculelor şi certificatele fiscale, prin aplicare de semnături şi ştampile false, presupuse a aparţine organelor fiscale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Titu, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au făcut vineri, percheziţii domiciliare la două persoane din Lunguleţu, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În urma descinderilor, au fost indisponibilizate mai multe documente şi înscrisuri, telefoane mobile, calculatoare şi bani.

“Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2017-2018, ar fi întocmit în fals mai multe documente necesare înmatriculării unor autovehicule pentru diverse persoane, activitate pentru care ar fi primit diferite sume de bani. În fapt, aceştia ar fi falsificat fişele de înmatriculare, contractele de dobândire ale autovehiculelor şi certificatele fiscale, prin aplicare de semnături şi ştampile false, presupuse a aparţine organelor fiscale, astfel, beneficiarii serviciilor acestora sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor”, au precizat reprezentanţii IPJ.

Cei doi sunt bănuiţi că ar fi depus diligenţe pentru înmatricularea în fals a peste 80 de autovehicule, operaţiuni pentru care ar fi primit în schimb sume cuprinse între 250 şi 300 de euro, pentru fiecare caz în parte.

În cauză, se continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.12
Pagina a fost generata in 0.213 secunde