Jambon cu gogoșari picanți, bunătățile de la Sărbătoarea Recoltei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Delicatese pentru care îți plouă în gură Jambon cu gogoșari picanți, bunătățile de la Sărbătoarea Recoltei
Culinar 29 Septembrie 2015 / 15:50 1546 accesări 1 comentariu

Puține sunt locurile în care se mai găsesc preparate tradiționale din carne, făcute exclusiv din ingrediente neprocesate artificial. Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean de la Pavilionul Expozițional din Constanța abundă în specialități culinare deosebite, realizate de producători în gospodăriile proprii. Zeci de sortimente de cârnați, pastramă, șuncă și costiță din Dobrogea, Maramureș, Satu Mare sau Bucovina pot fi cumpărate și savurate la târgul tradițional de toamnă de la Pavilionul Expozițional. Cele mai multe sunt produse după rețete unice.

REȚETE SECRETE La unul dintre standurile din incinta Pavilionului Expozițional puteți găsi jambon produs în Satu Mare, pregătit după o rețetă specială. „Durează cel puțin trei luni să preparăm jambonul. Pe lângă procedeele clasice, de marinare, fierbere și afumare a pulpei de porc, folosim și alte tehnici și ingrediente secrete. Pot să garantez că nimeni de la târg nu are jambon cum am adus eu”, a spus o producătoare. Ea a recomandat ca jambonul să fie consumat alături de câțiva gogoșari picanți murați, specialitate care se găsește tot la standul ei. „Am adus din Ungaria, țara mea de origine, gogoșari iuți. Puși în saramură, ei merg de minune cu afumăturile”, a declarat femeia. Nici standurile producătorilor din Săpânța (județul Maramureș) nu sunt mai sărace în bunătăți. De la cârnați copți și afumați la piept de porc fiert cu usturoi, la standurile maramureșene, aflate tot în incinta Pavilionului, se găsesc preparate pentru toate gusturile. „Carnea pentru cârnați nu o tocăm la mașină, așa cum obișnuiesc alți producători, ci cu barda. Ies mult mai gustoși așa. Pentru a fi mai aromați, asezonăm umplutura cu puțin busuioc”, a spus un expozant. În funcție de produs, un kilogram dintr-un preparat tradițional din carne costă între 25 și 35 de lei. Însă comercianții sunt dispuși să facă și reduceri.

TÂRG Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean se desfășoară, până în 4 octombrie, la Pavilionul Expozițional, între orele 9.00 și 19.00. Cei care vor să ajungă la eveniment pot apela cu încredere la mijloacele de transport în comun. În perioada 25 septembrie - 6 octombrie, RATC Constanţa prelungeşte traseele liniilor 5 - 40 şi 102P. Autobuzele vor opri în staţia special amenajată din faţa Pavilionului Expoziţional, pe sensul dinspre Mamaia spre Centru, între orele 9.00 și 20.00.

Citește și:

Urda cu mărar, printre specialitățile Sărbătorii Recoltei

Loading...
Din aceeaşi secţiune Ale aceluiaşi autor
Vezi mai multe ştiri

1 comentariu

praff 22:09:36 / 01 Octombrie 2015
tiganie

mancare expusa in conditii insalubre

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.157 secunde