Jandarmul anului 2018, constănțeanul Nicuşor Iancu, decorat din nou

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De Ziua Ministerului Afacerilor Interne Jandarmul anului 2018, constănțeanul Nicuşor Iancu, decorat din nou
Social 17 Iulie 2019 / 12:06 1864 accesări 0 comentarii

Marţi, 16 iulie 2019, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne (instituită de același ministru) printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori. În acest an, peste 40 de agenți de poliție/ subofițeri și ofițeri din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviației și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au primit Emblema de onoare a ministerului.

Printre cei nominalizaţi s-a aflat şi constănțeanul plt. maj. Nicuşor Iancu, cel care a fost desemnat Jandarmul anului 2018.

"A fost CURSA VIEȚII mele, am alergat cu fetița 3 kilometri pe jos până la ambulanță. Înainte de a fi jandarm, sunt părinte și în permanență m-am gândit la fata mea. Aș fi făcut orice pentru ca micuța înțepată de albine să nu-mi moară în brațe”, a declarat plutonier major Iancu Nicușor, imediat după dificila intervenție care i-a adus notorietate în întreaga țară, cazul fiind larg mediatizat.

În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, județul Constanța, un copil de trei ani a fost înțepat de albine și a intrat în șoc anafilactic. Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanța nu putea ajunge până la fetiță, fără să stea pe gânduri, cei doi subofițeri au luat decizia de a o transporta pe brațe trei kilometri, până la mașină. Copila a ajuns astfel, în timp util, la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

La fel ca plutonierul major Iancu Nicușor, sunt mulți jandarmi care, zilnic, intervin în situații dificile, situații care fac de multe ori diferența între viață și moarte. Li se cuvin mulțumiri și prețuire, chiar dacă, de cele mai multe ori rămân anonimi.Pagina a fost generata in 0.2106 secunde