Judecătorii CSM condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecătorii CSM condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic
Justiție 31 Iulie 2019 / 18:23 239 accesări 2 comentarii

Judecătorii CSM spun că dezaprobă folosirea cazului Caracal în scop politic și inducerea ideii că legile justiției ar fi una din cauzele crimelor, subliniind că disfuncțiile grave care au ieșit la iveală odată cu această tragedie trebuie asumate pentru a restarta sistemul judiciar. „Consecventă principiilor și valorilor unei justiții care trebuie să funcționeze efectiv în folosul societății, și nu este doar declarată ca atare, Secția pentru judecători condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Secția pentru judecători dezaprobă mistificarea prin inducerea, în mod repetat, în discursul politic, a temei „modificării legilor justiției” în lanțul cauzal al efectelor tragicului eveniment”, arată Secția pentru judecători a CSM. În contextul în care codurile penale sunt nemodificate și conțin dispozițiile necesare luării măsurilor pentru a proteja viața și integritatea persoanei, această temă este vehiculată cu un dublu scop, „unul evident politic, iar altul pentru dezvinovățirea celor responsabili”, subliniază magistrații. „Independența justiției este o valoare fundamentală, aflată în strânsă corelație cu responsabilitatea instituțională, dar mai ales individuală. Este momentul să afirmăm deschis că dorim aflarea cât mai grabnică a adevărului și identificarea răspunderilor atât la nivelul funcțiilor de execuție ale magistraților, cât și al celor de conducere din vârful instituțiilor cu competențe în domeniul justiției”, mai arată judecătorii.

Loading...

2 comentarii

Sile 17:06:07 / 02 August 2019
Zau ?

Si , judecatorii astia ciudati de la CSM , o sa dea si o condamnare in cauza ?

Sile BASIST ÎMPUȚIȚ 11:55:06 / 03 August 2019
Fanatik SPURCAT PDL PNL CIUMA ROȘIE

Da CSM de ce nu a spus nimic după Crima din COLECTIV ....în care au fost executatii fara milă 66 de tinerii ....în urma căruia WC JOHANIS si PDL PNL CIUMA ROȘIE s-au cocoțat pe cadavre dând jos un guvern ALES LEGITIM cu unul de TARDATORII DE țară care a furat într-un AN ,cât alții în 10 !!!..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.239 secunde