Juniorii D de la CS Victoria Cumpăna, revelaţia întrecerii judeţene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Juniorii D de la CS Victoria Cumpăna, revelaţia întrecerii judeţene

Sport 21 Noiembrie 2018 / 12:43 2513 accesări

Micuţii fotbalişti din Cumpăna au fost vizitaţi de Gheorghe Hagi (sursa foto: Facebook Club Sportiv Victoria Cumpana)

Micuţii fotbalişti din Cumpăna au fost vizitaţi de Gheorghe Hagi (sursa foto: Facebook Club Sportiv Victoria Cumpana)

Turul campionatului rezervat juniorilor D, competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa, s-a încheiat, iar surpriza întrecerii este formaţia Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, micuţii fotbalişti născuţi în 2006 şi 2007 fiind pe locul secund în clasament la jumătatea campionatului. Jucătorii antrenaţi de Cristian Mustacă, fostul mijlocaş de la FC Farul Constanţa şi Steaua Bucureşti, au acumulat 28 de puncte, obţinând nouă victorii şi o remiză, 0-0 cu Academia Hagi, iar singura înfrângere, la limită, scor 0-1, a fost înregistrată în partida cu FC Viitorul, prima clasată. Ocupantele primelor două locuri se vor califica la faza zonală. Iată şi componenţa lotului echipei CS Victoria Cumpăna: Ţăndurel şi Ciocoi - portari; Bărbulescu, Moise, Burlacu, Luca, Baubec, Zamfir, Albină, Cristescu, Luzinschi, Legănaru, Popa, Corduneanu, Gulu, Grecu, Florea, Sali, Sandu, Chebuţ şi Barbu - jucători de câmp.

În întrecerea rezervată juniorilor D2, echipa din Cumpăna se află pe primul loc, cu opt victorii şi un rezultat de egalitate. „Proiectul prin care sportul este un mod de viaţă la Cumpăna, deoarece este un lucru foarte important pentru sănătatea copiilor practicarea unui sport, pentru a scăpa şi de tentaţiile acestor vremuri, are sprijinul total al primarului Mariana Gâju. Copiii vin cu mare plăcere la mişcare, vor să înveţe lucruri noi şi am vrut să fac ceva pentru aceşti copii inimoşi, serioşi şi care pun mult suflet în tot ceea ce fac. Rezultatele nu sunt acum pe primul plan, speranţa noastră fiind de a găsi viitoare talente pentru fotbalul constănţean. Astfel, Vlăduţ Leontescu, născut în 2007, a fost cooptat în lotul Academiei Hagi, care este un model pentru desfăşurarea activităţii la nivel de copii şi juniori. Prin intermediul dumneavoastră vreau să-i mulţumesc personal doamnei primar, care sprijină sportul din Cumpăna”, ne-a declarat antrenorul Cristian Mustacă.

Cei 80 de practicanţi ai sportului rege sunt împărţiţi în patru grupe, juniori D şi D2 (antrenor Cristian Mustacă), juniori E (2008-2009) şi iniţiere (2010-2011), ultimele două grupe fiind pregătite de Eduard Năstase.

La Cumpănă, copiii au la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru practicarea sportului în cele mai bune condiţii, trei baze sportive performante, echipamente, mingi, cantonamente, eforturile directorului executiv al clubului, Ion Răuţă, fostul portar şi antrenor de la FC Farul Constanţa, un profesionist desăvârşit, fiind susţinute financiar de Primăria din Cumpăna, dar şi sprijinul clubului Rotary şi al părinţilor este unul important.

La începutul lunii noiembrie, micii fotbalişti legitimaţi la CS Victoria Cumpăna, alături de părinţi, antrenori şi reprezentanţii administraţiei publice locale, au fost vizitaţi de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Viitorului fiind impresionat de investiţiile din domeniul sportiv şi educaţional de la Cumpăna, toate în sprijinul tinerei generaţii. Copiii au fost extrem de emoţionaţi la întâlnirea cu idolul lor, au făcut fotografii şi au primit autografe.

În afara secției de fotbal, Clubul Sportiv Victoria Cumpăna (președinte de onoare Elena Frîncu) mai are secții de gimnastică ritmică, scrimă, lupte și rugby, și sportivii de la aceste discipline sportive obținând în 2018 numeroase medalii în întrecerile naționale.12
Pagina a fost generata in 0.1674 secunde