Kurzii sirieni, susţinuţi de SUA, vor să atace poziţiile DAESH

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kurzii sirieni, susţinuţi de SUA, vor să atace poziţiile DAESH

Externe 30 Octombrie 2018 / 15:12 640 accesări

Forţele kurzilor sirieni susţinute de SUA s-au comasat în estul Siriei pentru a pregăti o amplă ofensivă pentru recucerirea teritoriului pierdut în luptele cu militanţii grupării DAESH (Stat Islamic), a anunţat marţi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), transmite dpa, potriuvit agerpres.ro. Aproximativ 300 de membri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) au ajuns în zonele de pe malul estic al fluviului Eufrat pentru a participa la acest atac. ''SDF îşi concentrează membrii săi bine pregătiţi pentru a lupta contra DAESH în ultimele sale poziţii din estul Siriei'', a afirmat şeful OSDO, Rami Abdel Rahmane. În urmă cu două zile, forţele jihadiste au avansat recent în estul Siriei, în zona frontierei cu Irakul.

Într-o ofensivă lansată luna trecută, gruparea DAESH a forţat SDF să se retragă din toate zonele cucerite pe malul estic al Eufratului, a precizat Rahmane.

SDF au anunţat lansarea ultimei faze a campaniei contra extremiştilor din gruparea DAESH în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei. Kurzii sirieni au avut un rol major în combaterea jihadiştilor în Siria, dar DAESH încă deţine câteva poziţii în estul şi sudul acestei ţări.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1542 secunde