Legea privind asigurarea de personal vorbitor de limbă maternă în instituțiile de sănătate și servicii sociale, promulgată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legea privind asigurarea de personal vorbitor de limbă maternă în instituțiile de sănătate și servicii sociale, promulgată
Sănătate 19 Mai 2017 / 16:25 164 accesări 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a art. 41 din Legea asistenței sociale nr. 292/2011, care prevede asigurarea în instituțiile de sănătate și servicii sociale și a personalului cunoscător al limbii minorităților naționale din zona respectivă.

Legea prevede "asigurarea în unitățile sanitare și a personalului de specialitate de asistență medicală sau socială, după caz, cunoscător al limbii minorităților naționale în unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii minorităților naționale fie au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, fie numărul lor este de cel puțin 5.000, cu respectarea celorlalte prevederi din fișa postului". De asemenea, actul normativ stipulează că "în unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii minorităților naționale fie au o pondere de peste 20% din numărul total al locuitorilor, fie numără cel puțin 5.000 de cetățeni, prin grija autorităților administrației publice locale, instituțiile și unitățile de asistență socială asigură și personal cunoscător al limbii minorităților naționale respective, cu respectarea celorlalte prevederi din fișa postului".

PNL, USR și PMP au ridicat o obiecție de neconstituționalitate a legii pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a art. 41 din Legea asistenței sociale nr. 292/2011 după adoptarea de către Parlament. CCR a respins sesizarea.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3053 secunde