Liberalii constănțeni: „Decebal Făgădău este arhitectul distrugerii Constanței”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liberalii constănțeni: „Decebal Făgădău este arhitectul distrugerii Constanței”
Administrație 20 Iulie 2018 / 17:21 1136 accesări 4 comentarii

Liberalii constănțeni au revenit cu acuzele față de conducerea administrației publice. De această dată, ei se leagă de spațiile verzi sau, mai degrabă, de lipsa acestora. Ce-i drept, între noi fie vorba, nu-i suspectăm pe liberali de cine știe ce preocupare lipsită de interese politice în acest sens, ci este foarte posibil ca ei să abordeze această problemă pentru că, pur și simplu, atrage atenția în orice moment. Oricum, Constanța se confruntă cu o lipsă acută a spațiilor verzi, cu proasta întreținere a celor puține existentente și, în general, de un haos generalizat în acest domeniu în care pare că nimeni nu știe ce are de făcut și cum trebuie să procedeze.

Așa se face că liberalii au ajuns să aibă măcar pretextul să ceară înființarea de noi spații verzi în municipiul Constanța în suprafață de minim 300 hectare. În acest sens, consilierii locali ai partidului au depus la Primărie un proiect de hotărâre înregistrat cu nr. 120863/20.07.2018, prin care propun exact acest lucru: înființarea de noi spații verzi. „Este un demers urgent pentru un oraș bolnav. Dacă Decebal Făgădău se va opune înseamnă că nu are nicio rușine să continue diminuarea drastică a spațiului verde începută împreună cu predecesorul său și vom constata că interesele imobiliare din Primăria Constanța sunt mai presus de cele ale constănțenilor. Avem un primar care nu a fost în stare, de mai bine de zece ani de când se află la conducerea orașului, să realizeze un Registru al Spațiilor Verzi, să actualizeze Planul Urbanistic General, documente vitale pentru municipiul Constanța. Observ că Decebal Făgădău nu are curaj să iasă în fața constănțenilor și să recunoască faptul că nu poate! Interesele sunt mai presus de sănătatea oamenilor și dezvoltarea spațiului verde nu a fost, nu este și nu va fi o prioritate reală pentru dânsul”, a declarat coordonatorul politic al Organizației Municipale Constanța a PNL, Septimiu Bourceanu.

Liberalii mai consideră că „primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, sufocă orașul cu construcțiile care înghit spațiului verde, fiind, incontestabil, în ultimii zece ani, arhitectul distrugerii acestuia. Interesele imobiliare din Primăria Municipiului Constanța, afacerile prin interpuși, dar și banii pătați de seva copacilor tăiați în ultimul deceniu în Constanța sunt principalele puncte de pe agenda ascunsă a primarului Făgădău. Betonul este mai productiv decât un copac sau un parc pentru Decebal Făgădău și acoliții săi, în goana după bani și putere. Decebal Făgădău a prins Constanța în capcana intereselor imobiliare din Primărie. Acesta nu vrea să spună „NU” atunci când vine vorba să își țină aproape „susținătorii”. Așadar, Decebal Făgădău este cel care participă fără remușcări la acest măcel bine organizat al spațiului verde din orașul nostru. Acest lucru se întâmplă într-un oraș care are de zece ori mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor decât Baia Mare și aproape la jumătate decât cer normele Uniunii Europene. Iar pe Făgădău nu îl interesează! Până și specialiștii Băncii Mondiale cu care se laudă Decebal Făgădău de fiecare dată când nu are răspuns la o întrebare concretă au observat că suntem deficitari la acest capitol și recomandă dezvoltarea spațiilor verzi în Constanța. Cu toate acestea, primarul Constanței girează prin semnătură distrugerea spațiului verde. Pierderea spațiilor verzi se transformă într-un atentat la siguranța și sănătatea constănțenilor”.

Loading...

4 comentarii

Alegatorul 19:36:46 / 20 Iulie 2018
Din lac in put

Pe “liberalii” constanteni ii intereseaza fix in cot de oras sau ne ceva constructiv...niste banditi, escroci frustrati, singurul gand e nici macar sa ajunga la “putere” ci sa conteze si ei in vreun fel...sa faca si ei o combinatie ceva si sa se afle in treaba. Unii sunt exaltati la propriu, altii doar simpli escroci. Sa ne intelegem...nu ca psd-ul sau altii ar fi mai buni. Dar parca “liberalii” astia de care scrieti voi sunt si mai si. Niste puturosi ordinari si incompetenti cu totii. Fara numar!

dude 21:28:05 / 20 Iulie 2018
o

un orasi de rahat cu oamenii de rahat,[ce semeni aia culegi]

Nazi 22:06:01 / 20 Iulie 2018
Opinie

La ce ne trebuie spatii verzi pensionarii au nevoie de potol, orasul e pentru blocuri, supermarketuri si strazi vrei spatiu verde puneti-va tapet cu o padure in dormitor. Ce pretentii aveti Registru al Spațiilor Verzi pai si unde se mai fac blocuri intre case , pe varianta. Ce tupeu aveti!

Cetatean 09:14:13 / 21 Iulie 2018
Locuri de parcare

Administratia Fagadau-lui distruge sistematic locurile de parcare. Pe strada Mircea au fost eliminate sute de locuri de parcare prin montarea de bastoane. Nu este singurul exemplu. Daca doresti sa inchiriezi locu de parcare te lovesti de niste spagari (vezi Dinu Vergil si altii). In acelasi timp nu a fost creeat nici un loc de parcare. Se pare ca afacerea bastoanelor care au umplut trotuarele si cea a bordurilor de 40 cm este profitoare. Asa este Fagadau-le?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2258 secunde