Locuinţe ieftine pentru tineri, vândute la liber

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Locuinţe ieftine pentru tineri, vândute la liber

Eveniment 06 Septembrie 2012 / 00:00 9471 accesări

HOTĂRÂRE Constănţenii care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă nouă primesc o veste bună din partea Consiliului Local, care a eliminat, începând de ieri, criteriul de vârstă, dar şi alte condiţii impuse pentru cumpărarea unui apartament în blocurile din zona Baba Novac, unde Primăria Constanţa a ridicat 1.044 de apartamente şi garsoniere incluse în programul de locuinţele ieftine pentru tineri, destinate cumpărării. Printr-o hotărâre, consilierii municipali din Constanţa le-au dat ieri posibilitatea antreprenorilor care s-au implicat financiar în programul de locuinţe ieftine pentru tineri să vândă, la liber, locuinţele rămase şi necontractate.

CONDIŢII Însă, deşi antreprenorii blocurilor de pe Baba Novac vor avea voie să vândă oricui apartamentele, indiferent de vârstă, consilierii locali, la propunerea primarului Radu Mazăre, au impus constructorilor să vândă apartamentele doar celor care au domiciliul şi/sau locul de muncă în Constanţa. „Din cele 1.044 de unităţi pe care le-am făcut, au fost contractate şi vândute până acum aproximativ 960 de apartamente şi garsoniere. Au rămas în jur de 60 de apartamente mari, pentru că lista tinerilor care au făcut aplicaţia s-a epuizat şi din cauza faptului că băncile acordă foarte greu credite. Pentru aceste aproximativ 60 de apartamente am votat astăzi (ieri - n.r) ca ele să poată fi vândute la liber pe piaţă către constănţeni, însă în aşa fel încât constructorii să nu dea faliment şi nici să nu fim noi, ca Primărie, obligaţi să le cumpărăm şi, ulterior, să le transformăm în locuinţe sociale, ceea ce, evident, nu se poate, pentru că noi ridicăm deja un cartier de locuinţe sociale mai ieftine şi mai mici”, a spus Mazăre.

MĂSURĂ NORMALĂ Primarul Constanţei a adăugat că era normal ca forul legislativ al municipiului să dea posibilitatea constructorilor să-şi recupereze investiţiile, prin vânzarea la liber a celor 60 de apartamente, deoarece proiectul a demarat când era o perioadă de boom imobiliar şi de creditare, în program înscriindu-se aproximativ 20.000 de tineri. Însă, odată cu venirea crizei şi înăsprirea condiţiilor la bănci pentru obţinerea de credite, tot mai puţini tineri şi-au permis să acceseze un credit bancar şi să-şi achiziţioneze o locuinţă. Chiar dacă au mai rămas aproximativ 60 de apartamente nevândute, primarul Constanţei spune că programul locuinţelor ieftine pentru tineri şi-a atins scopul, pentru că 95% dintre apartamente şi garsoniere şi-au găsit cumpărătorii.12