Lui Zlatan i se pregătește ceva... o statuie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lui Zlatan i se pregătește ceva... o statuie!

Sport 22 Noiembrie 2016 / 14:53 301 accesări
Zlatan Ibrahimovic este cel mai valoros fotbalist suedez din ultimii 15 ani

Zlatan Ibrahimovic este cel mai valoros fotbalist suedez din ultimii 15 ani

Atacantul echipei Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, a câştigat luni, pentru a 11-a oară în carieră, Balonul de Aur al Suediei, a anunţat Federaţia Suedeză de Fotbal (SvFF). Ibrahimovic a ajuns la 11 astfel de trofee câştigate în carieră, dintre care ultimele 10 consecutiv, record în fotbalul din ţara sa, iar pentru această performanţă va fi recompensat cu o statuie de aproximativ trei metri, care va fi amplasată la Stockholm, în faţa stadionului naţional din Suedia

„E de necrezut. Mulţi probabil că se gândesc: de ce el? şi aşa mai departe. Dar, după toată munca depusă în cei 15 ani la echipa naţională şi în 20 de ani la nivel de club, mă simt apreciat. De obicei, primeşti statuie după ce mori, dar eu sunt încă în viaţă. Când voi muri însă, această statuie va rămâne pentru totdeauna”, a declarat Ibrahimovic după ce a aflat de intenția federației suedeze.

În afară de Ibrahimovic, în perioada 2005-2016 doar Fredrik Ljungberg a mai câştigat Balonul de Aur al Suediei, distincție pe care niciun alt fotbalist suedez nu a primit-o de mai mult de două ori de la inaugurarea acesteia, în anul 1946. În vârstă de 35 de ani, Zlatan Ibrahimovic a adunat 114 selecţii la naţionala Suediei şi a marcat 62 de goluri. După EURO 2016, atacantul şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională.

Citește și:

Zlatan Ibrahimovic ar putea ajunge în MLS, la formația Los Angeles Galaxy12
Pagina a fost generata in 0.1447 secunde