M. Britanie: A căzut încă un cap de politician acuzat de hărţuire sexuală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

M. Britanie: A căzut încă un cap de politician acuzat de hărţuire sexuală

Externe 05 Noiembrie 2017 / 16:10 548 accesări
Ministrul responsabil pentru problemele copiilor, Mark McDonald

Ministrul responsabil pentru problemele copiilor, Mark McDonald

Scandalul de hărţuire sexuală de la nivelul clasei politice a Marii Britanii ia amploare. Sâmbătă, un ministru din cadrul guvernului local scoțian a demisionat, admițând că a avut un "comportament inadecvat", transmite AFP. Într-un comunicat, ministrul responsabil pentru problemele copiilor, Mark McDonald, și-a prezentat scuze, "fără rezerve, oricărei persoane pe care am supărat-o sau care a considerat comportamentul meu inadecvat". "Unele dintre acțiunile mele anterioare au fost considerate ca inadecvate. În timp ce eu eram de părere că doar glumeam sau încercam să fiu prietenos, comportamentul meu se poate să fi fost inoportun ori să fi ridicat semne de întrebare în legătură cu intențiile mele", a scris ministrul demisionar.

El și-a exprimat speranța că demisia sa va feri o femeie ori familia sa de a fi obiectul unei "atenții inutile și nejustificate".

Reamintim că, miercurea trecută, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, personalitate marcantă a guvernului condus de Theresa May, a demisionat după ce a fost acuzat că și-a pus mâna pe genunchiul unei jurnaliste la un dineu, în timpul conferinței Partidului Conservator din 2002. "Unele lucruri pe care le-am auzit în cursul acestei săptămâni sunt atât de dezgustătoare încât mi-e rușine că așa ceva s-a putut întâmpla în rândul laburiștilor", a declarat la BBC responsabila pentru politica externă a Partidului Laburist, Emily Thornber. Mai mulți deputați conservatori și laburiști au fost suspendați din partid în urma unor acuzații de hărțuire sexuală, reamintește AFP.12