Madridul, îngrijorat de posibila întoarcere în ţară a lui Puigdemont

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Madridul, îngrijorat de posibila întoarcere în ţară a lui Puigdemont

Externe 23 Ianuarie 2018 / 14:46 626 accesări

Autorităţile din Spania monitorizează frontierele pentru a se asigura că fostul lider catalan Carles Puigdemont nu se va întoarce neobsevat şi nu va prelua conducerea Parlamentului regional, a declarat, marţi, un oficial spaniol de rang înalt, relatează Reuters.

Puigdemont a declarat recent că ar putea conduce parlamentul din Catalonia chiar dacă se află în Belgia, unde a plecat, în luna octombrie, pentru a evita să fie arestat, fiind acuzat de acte de rebeliune şi pentru rolul jucat în declararea independenţei, considerată ilegală de autorităţile din Madrid.

Luni, Carles Puigdemont a ajuns în Danemarca, ignorând ameninţările Madridului care a declarat că va cere arestarea fostului oficial catalan, dacă acesta va părăsi Belgia.

Ministrul de Interne spaniol, Juan Ignacio Zoido, că este îngrijorat de faptul că Puigdemont ar putea încerca să se întoarcă în Spania fără a fi observat.

"Ne asigurăm, în zonele de frontieră şi între frontiere, că asta nu se va întâmpla",a declarat Juan Ignacio Zoido pentru un post de televiziune naţional.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5551 secunde