MAE: Campania „Dialog cu Diaspora pe teme consulare“, la Bonn

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MAE: Campania „Dialog cu Diaspora pe teme consulare“, la Bonn
Politică 20 Iunie 2016 / 07:53 249 accesări

Conducerea Departamentului Consular din MAE a avut întâlniri cu reprezentanții comunității românești din Germania, precum și cu diplomații români cu atribuții consulare din Danemarca, Polonia, Elveția, Cehia, Austria, Luxemburg, Belgia și Olanda.

Potrivit unui comunicat al diplomației române remis AGERPRES, întâlnirile au avut loc la Bonn, în perioada 17-19 iunie, în cadrul campaniei ''Dialog cu Diaspora pe teme consulare''.

În comunicat se precizează că la sediul Consulatului General al României de la Bonn a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Germania, cărora li s-au prezentat ultimele sisteme informatice în domeniul consular, serviciile de atenționare prin SMS și aplicația pentru telefoane inteligente "Călătorește în siguranță".

''În ultimii ani, volumul de servicii consulare cât și complexitatea acestora au crescut exponențial, ceea ce a condus la demararea unei reforme consulare care a vizat toate instrumentele de lucru în acest domeniu. Sistemele informatice din cadrul E-Cons urmăresc centralizarea tuturor solicitărilor de asistență consulară, dar și simplificarea procedurilor de soluționare a acestora, precum și reducerea timpilor de așteptare. Cetățenii români au așadar posibilitatea să acceseze în mod transparent informațiile necesare de pe portalul consular, să verifice în mod constant stadiul înregistrării cererii lor, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în mod repetat la ghișeu'', a declarat Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular, la întâlnirea cu românii din Bonn.

Totodată, a fost organizată o întâlnire regională la care au participat reprezentanții oficiilor consulare de la Bonn, Munchen și Berlin și ai oficiilor consulare din Danemarca, Polonia, Elveția, Cehia, Austria, Luxemburg, Belgia și Olanda, în cadrul căreia au fost discutate probleme specifice din practica de natură consulară și problematici legate de actele de stare civilă.12
Pagina a fost generata in 0.1333 secunde