Mai multe femei din Iran dansează în semn de solidaritate! Ce s-a întâmplat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mai multe femei din Iran dansează în semn de solidaritate! Ce s-a întâmplat

Externe 09 Iulie 2018 / 17:05 2645 accesări
Maedeh Hojabri

Maedeh Hojabri

Mai multe femei din Iran au postat pe internet videoclipuri în care pot fi văzute dansând, în semn de sprijin pentru o adolescentă care a fost arestată, informează BBC şi The Independent, preia Agerpres. Maedeh Hojabri, o tânără gimnastă în vârstă de 18 ani, era urmărită de mii de persoane pe Instagram pentru videoclipurile în care dansa pe muzică pop iraniană şi occidentală. Vineri, televiziunea de stat iraniană a difuzat un filmuleţ în care Hojabri recunoaşte că a încălcat normele morale, deşi nu este clar dacă această confesiune nu este una forţată. În sprijinul tinerei, pe reţelele de socializare, mai multe femei din Iran au postat mesaje de susţinere şi filmuleţe în care dansează.

Folosind hashtag-uri ce s-ar traduce prin #dansul_nu_e_o_infracţiune sau #dansează_pentru_libertate, zeci de femei au riscat la rândul lor arestarea prin realizarea acestor videoclipuri de solidaritate.

Potrivit ziarelor locale, Hojabri şi alte trei persoane au fost arestate în ultimele săptămâni în urma unor acuzaţii similare înainte de a fi eliberate pe cauţiune. Cazul intervine în contextul în care guvernul iranian are reguli stricte care reglementează îmbrăcămintea, iar dansul femeilor cu membrii de sex opus în public este interzis, cu excepţia celor în faţa membrilor familiei. În cele aproximativ 300 de videoclipuri, Hojabri apare dansând în casa sa, fără a purta hijab-ul obligatoriu.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1654 secunde