Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a dat demisia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a dat demisia

Sănătate 01 Septembrie 2016 / 00:58 3562 accesări

Sorin Constantin Păun, managerul Spitalului Floreasca

Sorin Constantin Păun, managerul Spitalului Floreasca

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a înaintat miercuri seara demisia, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

"În această seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoștință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg", susține ministrul Sănătății, într-o declarație dată presei.

Voiculescu a dat asigurări că Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației.

Anterior, el a apreciat, în urma unei discuții cu reprezentanții medicilor demisionari, că la Spitalul de Urgență Floreasca există probleme majore de comunicare.

COORDONATORUL SMURD BUCUREŞTI, BOGDAN OPRIŢA, ŞI-A RUGAT COLEGII SĂ REVINĂ ASUPRA DECIZIEI

"Este o demisie anunţată (a lui Sorin Păun - n.r.), nu cunoaştem momentul intrării în funcţiune, poate urmează un număr de zile de preaviz care s-ar putea să menţină problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu personal îi voi ruga să reflecteze asupra deciziei şi să revină pentru că acest departament are nevoie de ei pentru a-şi face datoria. Dacă procedurile care au dus la implementarea unei metode care a determinat această situaţie nu se vor îmbunătăţi, poate peste trei săptămâni ne trezim în aceeaşi situaţie. Noi cerem să avem un dialog cu conducerea şi problemele să ne fie rezolvate", a declarat medicul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

Totodată, medicii transmit că nu vor exista blocaje la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului de Urgenţă Floreasca pentru că ei sunt în continuare la serviciu, unii venind chiar din zile libere.

NOI DEMISII LA FLOREASCA: 22 DE MEDICI DE LA UPU-SMURD SUNT DEMISIONARI

Noi demisii s-au înregistrat, joi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, unde conflictul continuă şi după demisia managerului Sorin Păun. Medicul Gabriela Bratosin a spus că la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor şi că şi ceilalţi 9 doctori din UPU-SMURD au anunţat că vor recurge la acest gest, însă nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile. De asemenea, şi asistenţii medicali au decis să demisioneze.

Citește și:

Situație fără precedent în Sănătate! Demisii pe capete12
Pagina a fost generata in 0.236 secunde