Marea Britanie nu mai sistează libera circulaţie a imigranţilor UE imediat după Brexit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Marea Britanie nu mai sistează libera circulaţie a imigranţilor UE imediat după Brexit Cetăţenii europeni vor putea rămâne până în decembrie 2023
Externe 05 Septembrie 2019 / 08:08 2076 accesări 0 comentarii

Guvernul britanic a renunţat la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii din state UE imediat după producerea Brexit şi va acorda cetăţenilor europeni drept de şedere temporară pe o perioadă de trei ani. Anunţul făcut luna trecută de Guvernul de la Londra privind anularea, imediat după Brexit, a dreptului automat al cetăţenilor UE de a locui şi munci în Marea Britanie a provocat confuzie. "Libera circulaţie care există în prezent se va încheia pe 31 octombrie, când Marea Britanie va ieşi din UE", a anunţat Priti Patel, noul ministru britanic de Interne, în luna august.

Organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii din ţări UE aflaţi în Marea Britanie, The3million, a avertizat că o astfel de măsură ar genera "discriminare".

Însă Guvernul de la Londra a fost nevoit să renunţe la această abordare în contextul avertismentelor potrivit cărora planul ar putea fi contestat în justiţie de unii dintre milioanele de imigranţi UE.

Potrivit unui mecanism de reglementare a şederii temporare, cetăţenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne în această ţară până în decembrie 2023.

Premierul Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de UE, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat. La rândul său, UE a refuzat renegocierea Acordului Brexit şi a avertizat că va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără acord.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1373 secunde