Medici din mai multe țări vor să-și ajute colegii români în aceste zile de foc!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În tragedia de la Colectiv

Medici din mai multe țări vor să-și ajute colegii români în aceste zile de foc!

Sănătate 01 Noiembrie 2015 / 13:04 1309 accesări

Medici din mai multe țări vor să-și ajute colegii români în aceste zile de foc, a anunțat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Deja o echipă medicală din Israel operează victime ale incendiului la Spitalul Bagdasar Arseni, urmând ca apoi, tot duminică, să ajungă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), a anunţat demnitarul. ”S-au oferit ei să ne ajute, avem o relaţie foarte bună cu ministrul Sănăţii de acolo. Nu doar ministrul Sănătăţii din Israel s-a oferit să ne ajute. Chiar acum am fost sunat şi de ministrul Sănătăţii din Republica Moldova. Am primit oferte de ajutor şi din alte ţări, respectiv Franţa şi Germania, dar medicii noştri pot gestiona situaţia”, a spus demnitarul. El a ţinut să precizeze că echipa medicală din Israel s-a oferit să ajute, dar că nu există nicio diferenţă între ”medicii de acolo şi cei de aici”.

POTRIVIT ACESTUIA, VESTEA BUNĂ DE LA SUUB ESTE CĂ TREI PACIENŢI AU FOST EXTERNAŢI ÎN CURSUL ZILEI DE DUMINICĂ.

Totodată, Bănicioiu a precizat că există o bancă de piele în România, de câteva luni, iar rezerva existentă poate acoperi cererea de acum pentru victimele incendiului din clubul „Colectiv“. ”Sunt însă și foarte mulți donatori care și-au exprimat această dorință. Evident că noi acceptăm orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzăm pe nimeni, doar vor fi evaluați și vor fi înștiințați de noi”, a spus ministrul Sănătății. El a precizat că operațiile de chirurgie plastică și reparatorie încă nu au început, adăugând că probabil acest lucru se va întâmpla de luni - marți. Bănicioiu a mai spus că se va încerca o reconstrucție facială care să se apropie cât mai mult de ce a fost înainte, iar statul român acoperă toate costurile. ”De anul trecut avem un program de pacienţi critici şi acum îi vedem utilitatea”, a declarat ministrul Sănătății.

Peste 140 de victime ale incendiului de la clubul „Colectiv“ sunt internate în 12 spitale din Capitală. Dintre acestea, 80 - 90 sunt în stare critică sau gravă. Alte 29 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului, două femei murind duminică dimineață în spital.



12
Pagina a fost generata in 0.2865 secunde