Memorialul „Aurel Simionescu“, ediția a treia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gală de box la Constanța, sâmbătă, în Sala „Flămânda”

Memorialul „Aurel Simionescu“, ediția a treia

Sport 25 Ianuarie 2018 / 13:45 1030 accesări

Clubul Sportiv Farul Constanța va organiza sâmbătă, cu începere de la ora 13.00, în sala de box din Complexul Sportiv „Tomis“, o competiție pugilistică devenită tradițională în Constanța: a treia ediție a Memorialului „Aurel Simionescu“. Inițiatorul acestui eveniment sportiv, antrenorul Mihai Constantin, fost discipol al regretatului antrenor, a anunțat că gala de sâmbătă are ca scop „promovarea tinerilor pugiliști din județul Constanța, câțiva dintre participanți fiind la primele meciuri din carieră”.

Evenimentul sportiv va cuprinde 12 sau 13 meciuri, de copii, cadeți, juniori și tineret, iar cluburile care și-au anunțat participarea sunt CS Farul Constanța, CS Callatis Mangalia, CS Medgidia, CSM Dunărea Galați și CSM Călărași. După gală, la Restaurantul Sport, va fi comemorat Aurel Simionescu, antrenorul care l-a crescut pe boxerul constănțean Ionuț Gheorghe, medaliat olimpic cu bronz la Atena 2004.

AUREL SIMIONESCU ESTE ANTRENORUL CARE L-A DESCOPERIT PE IONUȚ GHEORGHE

Antrenorul emerit de box Aurel Simionescu, decedat la vârsta de 69 de ani, a activat întreaga sa carieră de sportiv și tehnician la cluburi din județul Constanța: Energia Constanța și CS Farul Constanța, ca boxer, respectiv Hidrotehnica Constanța, Farul, BC Iacob Mira Agigea, Alutus Litoral Mangalia și BC Adan Constanța, ca antrenor.

Născut în 1945, la Hunedoara, Simionescu a început boxul la vârsta de 16 ani, la Energia Constanța. A activat aici până în 1966, când a plecat la Farul, club pentru care a boxat până în 1972. „Am susținut circa 250 de meciuri, dintre care 50 internaționale. Am cucerit titlul național în 1969, iar în 1971 am reușit să-l înving pe Calistrat Cuțov, chiar înainte ca el să plece la Europene, unde a luat bronzul”, spunea Simionescu în 2009, când a fost sărbătorit de lumea boxului constănțean cu ocazia retragerii din activitate, după 48 de ani dedicați Nobilei Arte.

Aurel Simionescu, care a boxat la categoriile 60 și 63,5 kg, va rămâne în istoria boxului românesc ca antrenorul care l-a descoperit și l-a crescut pe Ionuț Gheorghe, medaliat olimpic cu bronz la Atena, în 2004. „Pe Ionuț l-am descoperit la vârsta de 11 ani și l-am adus la Mira, iar cu ajutorul domnului Mircea Iacob am izbutit să-l transform într-un mare pugilist”, spunea Simionescu despre boxerul care a devenit campion european de cadeți, a cucerit alte medalii importante la cadeți, juniori și seniori, dar mai ales a reușit să urce pe podiumul Jocurilor Olimpice de la Atena. Sportivii săi au obținut multe medalii la Campionatele Naționale de copii, cadeți, juniori, tineret și seniori, între care 22 de titluri de campioni. Alți pugiliști de renume pregătiți de Aurel Simionescu au fost Gabriel Ciupercă, Mihai Constantin, Valentin Mihai, Costică Botez, Rasim Cadîr, Iulian Ciobanu, frații Lucian, Romică și Florin Tudor sau Irinel Orăscu. În 2004, după Jocurile Olimpice de la Atena, Simionescu a devenit antrenor emerit.12
Pagina a fost generata in 0.3264 secunde