„Merkel a afectat grav economia Germaniei”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Merkel a afectat grav economia Germaniei”
Externe 11 Octombrie 2017 / 16:18 254 accesări 0 comentarii

Noul ministru german al muncii Katarina Barley a criticat-o pe Angela Merkel pentru ceea ce ea a descris a fi un eșec al celor 12 ani de guvernare ai cancelarului de a aborda deficitul crescând de pe piața muncii a țării, relatează miercuri agenția dpa. „Dna Merkel a afectat grav economia Germaniei pentru că nu a reușit până în prezent să ia în considerare necesitatea unei legi a imigrației care i-ar fi permis țării să atragă muncitori calificați din afară”, a declarat Katarina Barley pentru cotidianul Rheinische Post.

Katarina Barley a fost numită ministru al muncii după alegerile de luna trecută, la care formațiunea sa, Partidul Social-Democrat (SPD), a suferit pierderi fără precedent. Andrea Nahles a părăsit postul de ministru al muncii pentru a prelua șefia grupului parlamentar al SPD când partidul intră în opoziție. Blocul politic conservator al dnei Merkel - Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și ramura sa bavareză Uniunea Creștin-Socială (CSU)-, care a câștigat alegerile, a acceptat recent să înceapă negocieri în legătură cu o lege a imigrației. Ideile propuse de către alte partide politice includ un sistem al imigrației pe puncte, similar celui folosit în Canada.

Cercetările întreprinse de către Boston Consulting Group au sugerat că Germania s-ar putea confrunta cu un deficit pe piața forței de muncă de 2,4 milioane de muncitori până în 2020, care ar putea ajunge la 10 milioane până în 2030. Problema nu este doar cea a unei forțe de muncă în declin, din cauza îmbătrânirii populației Germaniei, ci și pentru că muncitorii nu au calificările de care au nevoie angajatorii.



Pagina a fost generata in 0.2178 secunde