Merkel dorește integrarea mai rapidă a refugiaților pe piața forței de muncă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Merkel dorește integrarea mai rapidă a refugiaților pe piața forței de muncă

Externe 15 Septembrie 2016 / 10:38 502 accesări

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că Germania trebuie să găsească o "soluție viabilă" pentru integrarea mai rapidă a refugiaților pe piata forței de muncă, după ce marile companii germane au angajat mai puțin de 100 de refugiați din cei aproximativ un milion care în țară în 2015.

Merkel s-a întâlnit miercuri la Berlin cu liderii unora dintre cele mai mari firme din Germania pentru a discuta despre modul în care ar putea să se facă integrarea refugiaților în rândul forței de muncă, notează Reuters online.

Cancelarul german a afirmat că mulți refugiați sunt deja înscriși în cursuri de integrare, "așa că trebuie să dăm dovadă de puțină răbdare, însă trebuie să fim gata în orice moment să dezvoltăm soluții viabile"

Multe dintre firmele din această țară susțin că imposibilitatea de comunicare în limba germană, lipsa de calificare și nesiguranța privind permisiunea de a rămâne în Germania sunt principalele motive pentru care nu angajează mai mulți refugiați.

Un sondaj realizat de Reuters, în care au fost incluse cele mai mari 30 de firme listate la Bursa germană, a relevat că acestea au angajat un total 63 de refugiați.

Din cei 63 de refugiați, 50 au fost angajați de compania Deutsche Post DHL care a comunicat că a aplicat o "abordare pragmatică " și a angajat refugiații pentru slujbe precum sortarea și livrarea de colete și scrisori.12
Pagina a fost generata in 0.1727 secunde