Meseria, brățară de aur! Expoziție culinară la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Techirghiol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Meseria, brățară de aur! Expoziție culinară la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Techirghiol

Educație 01 Noiembrie 2018 / 07:47 1133 accesări

În săptămâna dedicată Programului Național ”Școala Altfel”, elevii claselor cu profil tehnic din Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Techirghiol, îndrumați de doamnele prof. Laura Cehan și Anișoara Cutova, au organizat o expoziție de preparate culinare pregătite de ei, cu sprijinul părinților sau al bunicilor.

Scopul acestei acțiuni a fost acela de a-i ajuta pe tinerii învățăcei în domeniul gastronomiei să descopere obiceiurile culinare ale familiei lor, ale locuitorilor orașului natal, ale dobrogenilor. A fost un prilej minunat de a evidenția încă o dată bogăția etnică și culturală a orașului Techirghiol.

Pe lista invitaților la această activitate s-au aflat reprezentanți ai autorităților locale, ai agenților economici la care elevii desfășoară orele de practică și elevi ai Școlii Gimnaziale ”Nichita Stănescu” Mereni.

Cunoașterea temeinică a unei meserii poate aduce satisfacții profesionale și materiale. Un argument în acest sens este succesul pe care l-au obținut absolvenți ai liceului din Techirghiol, angajați în prezent la unități de prestigiu.

În partea a doua a activității, toți invitații au degustat preparatele expuse și au apreciat gustul acestora, modul de prezentare și străduința elevilor de a fi cât mai buni în domeniul în care au ales să se specializeze.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1634 secunde