Mihai Tudose anunță o miniremaniere. Ce miniștri sunt vizați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cinci miniştri vor părăsi Guvernul Mihai Tudose anunță o miniremaniere. Ce miniștri sunt vizați
Politică 10 Octombrie 2017 / 08:39 1848 accesări 2 comentarii

Premierul Mihai Tudose a declarat că în această săptămână va lua o decizie în privinţa unei remanieri. Şeful Guvernului a declarat că sunt vizaţi cinci miniştri din cabinetul său.

Premierul Mihai Tudose este gata să ia primele măsuri în urma sondajului realizat de Avangarde, care arată că românii şi-au pierdut încrederea în Cabinetul Tudose. "Nu sunt în ordine lucrurile, unele nu sunt deloc. Oricum nu iese nimeni la pensie din această funcţie. Despre sondajul acela, pot să spun că, dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi, nu ai cum să cazi în două săptămâni la acele valori. Eu sunt acolo sa guvernez pentru români, dacă românii nu mai cred în mine, plecăm toţi acasă. Plec de la premisa că acele date sunt adevărate, înseamnă că ori am eu o problemă, ori sunt probleme în Guvern. Am trei miniştri cu probleme penale care creează probleme şi la nivel de Comisie Europeană. A fost un mesaj foarte clar dinspre Comisia Europeană. De asemenea, pe cel puţin încă doi miniştri o să-i rog să părăsească Guvernul. Situaţia din ultimele zile a grăbit această decizie", a declarat Mihai Tudose.

Ministrul Dezvoltării şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Guvern, Sevil Shhaideh, precum şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, sunt anchetaţi de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul Belina. Al treilea ministru cu probleme penale este cel delegat pentru Relația cu Parlamentul. Viorel Ilie este acuzat că a aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile. Premierul Mihai Tudose declară că oficialii de la Bruxelles i-au spus clar că miniştrii cu probleme penale ar trebui să părăsească Guvernul.

Printre miniştrii contestaţi se află și Liviu Pop, ministrul Educaţiei, pentru desele greşeli de exprimare, dar şi pentru faptul că la începutul anului școlar, elevii de clasa a V-a nu au avut manuale școlare. Ultimii intrați pe listă sunt Ilan Laufer şi Răzvan Cuc, conform surselor Mediafax. Lui Ilan Laufer, ministrul pentru mediu de afaceri, i se reproşează inactivitatea guvernamentală în timp ce Răzvan Cuc a fost criticat foarte des pentru lipsa de eficienţă în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură.

"Cred că sondajul AVANGARDE este o făcătură", a mai spus premierul.

Cel mai recent studiu sociologic făcut de Avangarde arată că executivul lui Mihai Tudose s-a prăbuşit şi doar un sfert de români mai au încredere în Guvern, procentul de favorabilitate al premierului fiind de doar 27%. Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români. Un nivel de favorabilitate similar îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca - 10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%. Sociologul Marius Pieleanu a precizat că scăderea din ultimele două luni în încredere este similară cu situaţia lui Emil Boc în timpul guvernării PDL, însă atunci erau motive concrete, tăierile de salarii. De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente. Sociologul a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, "estul e nenorocre".

Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, are o marjă de eroare de 4% şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

2 comentarii

apasul 10:25:56 / 10 Octombrie 2017
golanie

Cred ca dl . Tudose nu cunoaste conotatie expresiei,, a minca copii cruzi,, . Ar trebui sa nu mai foloseasca expresii carora nu le cunoaste sensul doar pentru a se da popular. Este o expresie golaneasca. Cei care stiu, cunosc.

paul 15:25:47 / 10 Octombrie 2017
o sugestie dak ii posibil

SI SI MIN SANATATI DACA SE POATE SA IL INCLUDETI IN LISTA CU REMANIATI. NU DE ALTA DAR NU II VA SIMTI NIM LIPSA LA CIIIT NIMIC FACE.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.5207 secunde