Militar electrocutat! Ce s-a întâmplat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Militar electrocutat! Ce s-a întâmplat?

Eveniment 23 Noiembrie 2018 / 11:41 2246 accesări
Sursa foto: evz.ro

Sursa foto: evz.ro

Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia, ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa pe 23 noiembrie, în jurul orei 9.45, scrie Revista Forțelor Aeriene.

Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, vineri, că militarul mort la Alba-Iulia este plutonierul Orosz Alexandru. Acesta avea 33 de ani, era necăsătorit, avea un copil şi efectuase o misiune în Afganistan.

”Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia. Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, au precizat reprezentanţii MApN. Potrivit acestora, plutonierul Orosz avea 33 de ani, era necăsătorit şi avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007 şi efectuase o misiune în Afganistan.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată, arată sursa citată.

Taguri articol


12