Ministrul Energiei: Consumatorii casnici vor plăti exact cât plăteau anul trecut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Energiei: Consumatorii casnici vor plăti exact cât plăteau anul trecut

Social 19 Octombrie 2021 / 09:06 513 accesări
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, foto: facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, foto: facebook

Consumatorii casnici vor plăti cel mult 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut, după ce au fost adoptate măsuri de compensare şi plafonare ale preţului la energie şi gaze naturale, a anunţat luni ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

"Veşti bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare şi plafonare ale preţului la energie şi gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să treacă cu bine peste această iarnă", a scris Popescu pe facebook.

Potrivit ministrului, „românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile”.

„Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei”, a explicat acesta.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.179 secunde