Modul de calcul al medicamentelor va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Modul de calcul al medicamentelor va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern

28 Septembrie 2016 / 20:36 321 accesări

Politica de preţuri a medicamentelor va fi reglementată prin Hotărâre de Guvern la propunerea Ministerului Sănătăţii şi nu prin ordin de ministru, aşa cum era până acum, potrivit Ministerului Sănătăţii.

"Metodologia privind modul de calcul și procedura de avizare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România, cu excepția medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală, se va aproba prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Sănătății. În prezent, metodologia de calcul a prețurilor maximale la medicamente se stabilește prin Ordin al ministrului Sănătății", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

Modificarea a fost făcută printr-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri de Guvern, care amendează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

"Ulterior va fi aprobată Hotărârea prin care se va adopta metodologia privind modul de calcul și procedura de avizare a prețurilor maximale ale medicamentelor. Modificarea a fost făcută de Guvern pentru a aduce mai multă claritate legislativă și predictibilitate", potrivit documentului citat.12
Pagina a fost generata in 0.2046 secunde