Moscova, atacată, marți dimineață cu drone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Moscova, atacată, marți dimineață cu drone

Externe 30 Mai 2023 / 09:12 1419 accesări
Foto: captură Youtube

Foto: captură Youtube

Capitala rusă a fost vizată la primele ore ale dimineţii de marţi de un rar atac cu drone, care a provocat pagube "minore" mai multor clădiri, fără să producă victime, a transmis primarul Moscovei, Serghei Sobianin, citat de AFP, Reuters şi EFE.

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone la apropierea lor de capitala rusă, au declarat marţi dimineaţă oficiali ruşi.

"În aceasta dimineaţă, în zori, un atac cu drone a cauzat pagube minore la mai multe clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului. Nimeni nu a fost grav rănit până în prezent", a transmis Sobianin prin contul său de Telegram.


Primarul a precizat că circumstanţele incidentului sunt în curs de investigare.

Andrei Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, a indicat tot pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Moscova.

Nu este clar deocamdată cine a lansat aceste drone.

Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că de la patru la zece drone au fost doborâte la periferia Moscovei şi în regiunea sa extinsă.

Primarul Sobianin a spus că unii locuitori au fost evacuaţi.

Aseară, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a avut o ședință cu comandanții Armatei Ucrainene și că a fost stabilită data începerii contraofensivei terestre. Firesc, Zelenski nu a comunicat care ar fi această dată:

Acesta este cea mai importantă decizie – Momentul în care ne vom pune în mișcare. Căci o vom face, iar decizia a fost luată.Mulțumesc fiecărui soldat, fiecărui sergent, fiecărui ofițer, fiecărui general și fiecărei brigăzi care este gata să intre în luptă, a mai spus președintele ucrainean în mesajul său de noaptea trecută.

Similar, în vara anului trecut, Zelenski a anunțat că a semnat decizia de începere a contraofensivei, dar operațiuni militare de amploare au avut loc la câteva săptămâni după anunțul său.Ştiri recomandate

12