Musulmanii americani se tem că ar putea fi vizaţi de ostilităţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Musulmanii americani se tem că ar putea fi vizaţi de ostilităţi

Externe 04 Decembrie 2015 / 16:14 532 accesări

Musulmanii din SUA se tem că ar putea fi victime ale unui val de ostilităţi, după cel mai grav atac armat din ţară, în ultimii trei ani, comis miercuri, în oraşul californian San Bernardino, de un cuplu de origine pakistaneză, care s-a soldat cu 14 morţi. ”Există în mod clar teama de reacţie împotriva musulmanilor”, a declarat Abed Ayoub, director juridic al Comitetului american-arab antidiscriminare. Potrivit acestuia, o populaţie importantă arabo-musulmană trăieşte în regiunea San Bernardino, oraş de aproximativ 200.000 de locuitori, la o oră distanţă de Los Angeles. ”După atacul armat soldat miercuri cu moartea a 14 persoane şi rănirea altor 21, nu a fost semnalat niciun incident care să afecteze comunitatea musulmană. Cu toate acestea, trebuie să rămânem prudenţi, dată fiind atmosfera tensionată şi având în vedere ceea ce s-a întâmplat la Paris, acum câteva săptămâni”, a adăugat Ayoub.

Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA verifică dacă atacul din San Bernardino este incident terorist, deocamdată nefiind exclusă nicio posibilitate. ”Atacul comis în California ar putea avea caracter terorist, dar motivaţiile criminalilor nu au fost încă stabilite”, a afirmat preşedintele Barack Obama. El a reiterat că ”sunt necesare măsuri esenţiale pentru a bloca accesul anumitor tipuri de indivizi la arme de foc. Observăm o prevalenţă a atacurilor de acest fel în întreaga ţară şi cred că mulţi americani au sentimentul neputinţei. Nu îi putem lăsa doar pe profesionişti să se ocupe de problema acestor crime oribile, trebuie să contribuim cu toţii. Congresul trebuie să ia măsuri rapide pentru remedierea problemelor legislative privind deţinerea armelor de foc. Ceea ce ştim sigur este că în SUA continuă o tendinţă periculoasă a violenţelor cu victime multiple”.

Poliţia a găsit în apartamentul celor doi soți atacatori din California, în maşină şi asupra lor peste 6.500 de cartuşe şi 12 dispozitive explozive. Farook devenise fundamentalist islamic şi avea legături cu indivizi suspectaţi de terorism internaţional, anunţă surse citate de presa americană, în timp ce autorităţile au găsit bombe artizanale în locuinţa lui. El a călătorit în Arabia Saudită, la începutul acestui an, şi s-a întors de acolo căsătorit cu femeia care a participat alături de el la masacrul de miercuri.

Citește și:

Americanii, loviți de islamiști naturalizați

Incidentele antimusulmane în SUA, la un nivel fără precedent

Trump vrea reintroducerea simulării înecului pentru interogarea suspecţilor de terorism

Franţa, între anchetă și raiduri împotriva SI

Coaliția bombardează Statul Islamic, pericolul atentatelor rămâne

Toți musulmanii din Slovacia sunt monitorizați

Ultimele noutăţi despre terorişti şi ipoteze şocante; Al Qaida, în spatele ISIS

Taguri articol


12