Notele şi absenţele elevilor, într-un catalog şcolar online. Părinţii au acces!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Situația școlară, monitorizată în permanenţă!

Notele şi absenţele elevilor, într-un catalog şcolar online. Părinţii au acces!

Educație 17 Martie 2019 / 13:25 3005 accesări

Situația școlară a elevilor va fi consemnată într-un catalog online, potrivit unui proiect de act normativ, ce a fost aprobat, de curând, de senatori. Astfel, în perioada următoare, notele și absențele elevilor din toată țara vor fi înregistrate într-un catalog normativ, iar platforma va fi utilizată de profesori pentru publicarea zilnică a notelor și a absențelor din învățământul preuniversitar. "Se înființează Catalogul școlar On-line, platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a Catalogului On-line intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar", se specifică în inițiativa legislativă. Performanțele școlare ale elevilor, incluzând absențele și notele vor fi încărcate pe platforma online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci și părinții.

MAI DUREAZĂ DOI ANI...

“Se înființează «Catalogul școlar On-line», platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar“, se specifică în inițiativa legislativă. Pentru a da răgaz școlilor din întreaga țară să înființeze catalogul școlar online, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica la doi ani după ce documentul este oficializat, adică este publicat în Monitorul Oficial. În prezent, doar o parte dintre școlile din țara noastră utilizează o platformă online pentru a publica notele și absențele propriilor elevi. Mai exact, este vorba, pe lângă alte câteva școli care au decis să utilizeze o astfel de plaformă, despre toate școlile din sectorul trei al Capitalei, acolo unde acest catalog electronic este folosit de peste trei ani.

Atenţie! Proiectul legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie promulgat prin decret prezidențial şi, ulterior, publicat în Monitorul Oficial.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1533 secunde