Nu mai folosiţi mobilul la volan! Luaţi amendă mare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nu mai folosiţi mobilul la volan! Luaţi amendă mare!

Social 29 Octombrie 2018 / 16:31 1361 accesări

În perioada 26–28 octombrie a.c., în urma acțiunii desfășurată de Inspectoratul General al Poliției Române la nivel național, privind siguranța în trafic a tuturor participanților, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, alături de colegii din cadrul Birourilor Rutiere Constanța, Medgidia și Mangalia, dar și de la formațiunea rutieră din Cernavodă, au acționat pe raza înregului județ, ocazie cu care au aplicat 561 de sancțiuni, dintre care 547 la O.U.G. 195/2002, cu o valoare totală de 162.690 de lei. Scopul acestei activități a fost conștientizarea și prevenirea conducătorilor auto privind accidentele rutiere produse ca urmare a distragerii atenției acestora, prin utilizarea telefonului mobil, fără a folosi dispozitivul „mâini libere”.

204 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru utilizarea telefonului mobil la volan. Totodată, polițiștii rutieri constănțeni au retras 19 certificate de înmatriculare și au reținut 23 de permise de conducere.

Din statistica întocmită pe primele 9 luni ale anului 2018 au fost înregistrate, la nivelul județului Constanța, 110 accidente cauzate pe fondul distragerii atenției conducătorilor auto, față de doar 10 accidente înregistrate pe perioada similară a anului 2017. Acest trend crescător al accidentelor rutiere, cauzate pe fondul neatenției în conducere, a determinat Poliția Română să desfășoare astfel de activități preventive, având ca obiectiv schimbărea atitudinală a conducătorilor auto.

Taguri articol


12