„O noapte la Veneția” cu... Strauss

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănțenii au ales

„O noapte la Veneția” cu... Strauss

Monden 16 Iunie 2015 / 00:00 1740 accesări

Anul trecut, iubitorii operetei de la malul Mării Negre au participat la un sondaj, în urma căruia li s-a propus să aleagă cu ce titlu ar trebui să-și îmbogățească repertoriul Teatrul Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski”. Ei au avut de ales între „Țara surâsului”, de Franz Lehar, „Contesa Maritza”, de Emmerich Kalman, și „O noapte la Veneția”, de Johannn Strauss-fiul. Cei mai mulți au decis să petreacă pe acordurile muzicii lui Strauss. Sâmbătă, de la ora 19.00, ei vor avea posibilitatea să trăiască... „O noapte la Veneția”, atunci când este programată premiera mult-așteptatei operete.

„Este un spectacol foarte frumos și vesel, care va aduce bucurie și zâmbete. Oricând, o operetă este binevenită. Chiar dacă noi suntem teatru de operă, putem să spargem tiparele și să revenim la tradiția acestui teatru care cândva prezenta stagiuni estivale cu toate operetele lui Strauss, pentru turiștii care veneau la mare”, a spus directorul general al TNOB „Oleg  Danovski”, soprana Daniela Vlădescu.

UN SPECTACOL CU FORȚE PROPRII „Este un spectacol făcut cu forțe proprii, așa cum am făcut „Flautul fermecat”, de Mozart, numai cu soliștii noștri. Și opereta „O noapte la Veneția” este făcută cu puținii noștri soliști, cu corul nostru, cu maestrul Gheorghe Stanciu, care asigură conducerea muzicală, cu orchestra noastră și baletul nostru. Chiar și coregraful, Mihai Mîndruțiu, este un  obișnuit al „casei”. E greu, mai ales că în ultimul timp instituțiile fac multe castinguri pentru a realiza un spectacol”, a completat Daniela Vlădescu.

În rolul Aninei, publicul o va putea asculta și admira, la premieră, pe Laura Eftimie, rolul fiind pregătit și de Ionela Duma, pe care publicul o va vedea la următoarele reprezentații. Ciboletta va fi redată de Smaranda Drăghici, iar Barbara va fi Lucia Mihalache. Caramello va fi întruchipat de Răzvan Săraru, iar ducele de Urbino va fi Doru Itfene. Distribuția este completată de: Constantin Acsinte - senatorul Delacqua, Laurențiu Severin - senatorul Barbaruccio, Adrian Bădilă - senatorul Testaccio.

TOATĂ LUMEA... DANSEAZĂ Regia artistică a operetei „O noapte la Veneția” este semnată de Mario Nikolov, iar scenografia este realizată de Adriana Urmuzescu, cu care TNOB a colaborat și pentru baletele „Don Quijote” și „Lacul lebedelor”.

„Acest spectacol este foarte... viu. Se dansează foarte mult. Corul este tratat ca un personaj colectiv, cântă și dansează, baletul dansează, soliștii dansează aproape încontinuu. Proza este foarte spumoasă. Sunt glume multe și de bun-gust”, a conchis directorul TNOB, Daniela Vlădescu.

Biletele pentru acest spectacol au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 de lei, în funcție de locul din sală.12