O nouă amânare în procesul Băsescu vs. Dodon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă amânare în procesul Băsescu vs. Dodon

30 Mai 2017 / 10:48 1226 accesări

Procesul dintre Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, privind anularea cetăţeniei moldoveneşti, a fost amânat încă o dată, reprezentantul lui Dodon neprezentându-se la primul termen de judecată, a declarat, luni, pentru Mediafax, Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.

„Reprezentantul preşedintelui Igor Dodon nu s-a prezentat la primul termen de judecată fixat pentru data de 30 mai, nefiind făcută nici dovada primirii citaţiei. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 30 iunie”, a declarat pentru Mediafax, Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Aceasta este cea de a doua amânare în procesul pe care Traian Băsescu i l-a intentat lui Igor Dodon, după ce preşedintele moldovean a înaintat la prima înfăţişare, din data de 16 mai, o cerere de recuzare care a dus la înlocuirea magistratului Viorica Puică, invocând că prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetăţenia moldovească judecătorul s-a antepronunţat asupra fondului cauzei.

Deși instanța a respins toate argumentele pârâtului, aceasta a concluzionat că situația creată între judecător și părțile procesului este de natură să afecteze percepția imparțialității judecătorului de caz și a admis cererea de recuzare, a precizat avocatul lui Traian Băsescu, pentru Mediafax, adăugând că încheierea nu se supune nici unei căi de atac. Ulterior, instanţa a stabilit a termen de judecată data de 30 mai.

La începutul anului, Traian Băsescu l-a dat în judecată pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţinând că i-a retras cetăţenia în mod ''arbitrar''.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1655 secunde