Obama a decorat 17 personalități cu Medalia Libertății

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Obama a decorat 17 personalități cu Medalia Libertății
Monden 25 Noiembrie 2015 / 17:50 294 accesări 0 comentarii

Președintele american, Barack Obama, a decorat, marți, 17 personalități cu Medalia Libertății, cea mai importantă decorație civilă din SUA, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Albă. Printre cei recompensați s-a aflat Steven Spielberg, celebrul regizor al filmelor ”E.T.”, ”Jaws” sau ”Indiana Jones”. ”Filmele lui Steven sunt marcate de o credință profundă în umanitatea noastră comună”, a declarat Obama, lăudând imaginația fără limite a regizorului, dar și activitatea fundației co-fondate de acesta, USC Shoah Foundation.Regizorul laureat de trei ori al premiului Oscar, ale cărui filme au totalizat încasări de peste nouă miliarde de dolari, a avut întotdeauna ușurința de a parcurge toate genurile cinematografice, de la blockbuster-ul ”Jurassic Park” la drama istorică ”Lista lui Schindler”. ”Cinematografia a fost întotdeauna, pentru mine, cel mai bun mod de a scăpa de demonii mei și de a-i arunca asupra voastră”, a explicat Steven Spielberg în urmă cu zece zile, la Berlin, la prezentarea celui mai recent film al său, ”Bridge of Spies”.

Printre cele 17 personalități recompensate de Obama au mai figurat artistele Barbra Streisand, Gloria Estefan, legenda baseball-ului Willie Mays sau Katherine Johnson, fost om de știință în cadrul NASA, acum în vârstă de 97 de ani.Celebrul jucător de baseball Yogi Berra, care a murit de curând, a fost decorat post-mortem. Președintele american acordă în fiecare an această decorație unor personalități din domeniul artei, politicii, sportului, diplomației, științei și serviciilor publice.

Citește și:

”Spre deosebire de unii lideri”, Obama nu își vopsește părul

Barbra Streisand și Steven Spielberg vor primi Medalia Libertății

Meryl Streep a primit Medalia pentru Libertate

Barack Obama: „Am spus-o public, o iubesc pe Meryl Streep

Taguri articol
Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1492 secunde