OMS avertizează că al doilea an al pandemiei COVID-19 poate fi mai dur decât primul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OMS avertizează că al doilea an al pandemiei COVID-19 poate fi mai dur decât primul

Sănătate 14 Ianuarie 2021 / 09:36 390 accesări

Al doilea an de pandemie de Covid-19 ar putea fi mai dificil decât primul, din cauza modului în care se răspândește noul coronavirus, cu mai multe tulpini în emisfera nordică.

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

În ultima actualizare epidemiologică publicată, Organizația Mondială a Sănătății remarcă faptul că, după două săptămâni cu mai puține cazuri raportate, săptămâna trecută au fost depistate cinci milioane de noi cazuri de infecții cu Covid-19 la nivel mondial, probabil din cauza reuniunilor de sărbători:

“Cu siguranță în emisfera nordică, în special în Europa și America de Nord, am văzut acel fel de furtună perfectă a sezonului – răceală, amestec social sporit și o combinație de factori care au condus la o transmisie mai mare a virusului”, a spus Mike Ryan.

Pe fondul temerilor în creștere cu privire la varianta mai contagioasă a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, guvernele din întreaga Europă au anunțat miercuri prelungirea restricțiilor.

Bilanțul mondial al deceselor se apropie de 2 milioane de persoane, de la începutul pandemiei, cu 91,5 milioane de persoane infectate.

Surse: Reuters, News.ro

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1966 secunde