Ordin de zi pe unitate: Reducerea numărului secretarilor de stat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ordin de zi pe unitate: Reducerea numărului secretarilor de stat!

Politică 01 Octombrie 2017 / 09:33 1147 accesări

Cabinetul Tudose ar vrea să renunţe la o parte dintre cei 135 de secretari de stat. Toţi miniştrii au primit sarcina să-şi evalueze subalternii. Motivul? Vor să vadă dacă schema de personal decisă de coaliţie e supraîncărcată şi ce performanţe au demnitarii. Cheltuielile de personal ale statului sunt cu 18% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut celor 27 de miniştri să-i evalueze pe secretarii de stat din subordine în două săptămâni.

Discuţiile vin în contextul în care cheltuielile de personal ale statului au ajuns la aproape 10 miliarde de euro, cu 18% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut cu doar 8%.

Cheltuielile lunare cu salariile acestor demnitari depăşesc 150.000 de euro, la un calcul minim, și fără sporuri.

Ministerul în care sunt angajaţi cei mai mulţi secretari de stat este cel al Dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, condus de Sevil Shhaideh. În conducerea instituţiei sunt 7 secretari de stat, la care se adaugă 3 subsecretari de stat. E urmat de ministerele de Externe, Finanţe şi Transporturi.

La extrema cealaltă este domeniul cercetării. Acesta, care realizează politicile într-un domeniu strategic pentru creşterea competitivităţii economiei naţionale, are doar un secretar de stat, de două ori mai puţin decât Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul sau Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social.

La rectificarea bugetară de la începutul lunii septembrie, guvernul Tudose a tăiat cu peste 1 miliard şi jumătate de euro bugetele de investiţii ale ministerelor Dezvoltării şi Transpoturilor şi a suplimentat fondurile pentru plata pensiilor şi a salariilor.12
Pagina a fost generata in 0.2902 secunde