Părinții sunt la un pas să primească bani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Program finanțat de Guvernul României

Părinții sunt la un pas să primească bani!

Educație 28 Octombrie 2015 / 16:36 488 accesări

Părinții care au copii în ciclul primar sunt la un pas să obțină tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul ”Școală după Școală”, după ce propunerea legislativă pentru modificarea Legii Educației Naționale a trecut tacit de Camera Deputaților. Părinții ai căror copii frecventează cursurile ”Școală după Școală” ar urma să primească tichetele dacă proiectul legislativ care prevede acest lucru va trece și de Senatul României. Prin acest program, părinții vor fi ajutați cu bani pentru a acoperi, integral sau parțial, costurile școlilor sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecțiilor. Potrivit proiectului, școlile sunt cele care decontează serviciul și, dacă va trece de Senat, ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2016 - 2017.

Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului și se realizează pentru fiecare copil în parte, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală.

CONSTANȚA La Constanța, programul ”Școală după Școală” funcționează în 7 unități de învățământ (Școala Gimnazială (ȘG) nr. 7 ”Remus Opreanu”, ȘG nr. 33 ”Anghel Saligny”, ȘG nr. 37, ȘG nr. 3 ”Ciprian Porumbescu”, ȘG nr. 43 ”Ferdinand”, ȘG. nr. 24 ”Ion Jalea” și Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”. În județ, alte trei școli au activ acest proiect, respectiv ȘG nr. 2 ”Grigore Moisil” Năvodari, ȘG ”A.V. Rădulescu” Murfatlar și Liceul ”Anghel Saligny” din Cernavodă. Programul se desfășoară în interiorul școlilor, cu cadre didactice specializate, unde elevii iau masa, fac temele și participă la activități de petrecere a timpului liber. În prezent, programul este susținut financiar de părinți.

Citește și:

Părinții, scutiți de plata a 200 de lei pentru programul ”Școală după școală”

Un nou centru after-school în județ

Bani de la stat pentru programul ”Școală după școală”12
Pagina a fost generata in 0.2215 secunde