Percheziții la Penitenciarul Tulcea! Escroci încătușați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Condamnații aveau telefoane și Wi-Fi la discreție!

Percheziții la Penitenciarul Tulcea! Escroci încătușați!

Eveniment 11 Iulie 2016 / 09:03 9375 accesări

Cine mai e ca deținuții de la Penitenciarul Tulcea? Patru indivizi care își făceau veacul în această pușcărie aveau telefoane mobile, cea mai bună conexiune la internet și credit nelimitat. Cu așa resurse, aceștia au decis să creeze o grupare infracțională. Au recrutat cinci persoane care să joace rolul de „săgeți" și apoi au început să sune la mai multe victime pe care le-au ușurat de bani prin metoda „Accidentul". Duminică, însă, procurorii și polițiștii constănțeni le-au stricat afacerile deținuților, în urma unor percheziții făcute la Penitenciarul Tulcea, dar și la alte locuințe. Cei în cauză ar fi produs un prejudiciu estimat la suma de 50.000 de euro.

Deținuții nu au voie să dețină telefoane mobile și, cu toate acestea, iată că o fac! Mai mult, din penitenciar, infractorii au înțeles să folosească telefonul ca pe o unealtă de făcut bani pe spinarea persoanelor credule. Duminică, procurorii constănțeni au reușit să destructureze o grupare care făcea victime prin celebra metodă „Accidentul". Patru bărbați din Penitenciarul Tulcea erau piesele de bază ale rețelei. Aceștia au fost prinși în urma unor percheziții. Alți cinci complici care se aflau în libertate și care îi sprijineau pe cei din interior au fost identificați de anchetatori.

AVEAU CONEXIUNE LA INTERNET ÎN CELULE!

Cei patru indivizi care au fost închiși la Penitenciarul Tulcea pentru acte de violență și înșelăciuni aveau parte de conexiune la internet în celule. Reușeau asta cu ajutor din exterior. Complicii condamnaților închiriau apartamentele dintr-un bloc aflat în apropierea închisorii. De acolo, aceștia activau rețeaua Wi-Fi care avea acoperire chiar până la camerele în care erau încarcerați prietenii lor din pușcărie. Aceștia erau în pas cu tehnologia. Aveau aplicația WhatsApp instalată pe telefon și chiar și-au făcut un grup special în care își puneau la punct schemele de înșelăciune. Tupeul lor nu avea limite. Cei aflați în închisoare au reușit să recruteze un nou membru printr-un anunț postat pe site-ul „OLX".

Nu poți să nu te întrebi cum au reușit suspecții să dețină și să folosească telefoanele fără ca gardienii să observe ce fac. Cum a fost posibil ca indivizii să continue să se afle în posesia mobilelor și să scape basma curată în ciuda controalelor făcute de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP)? La începutul acestui an, ANP a prezentat un bilanț în care se arăta faptul că peste 4.500 de telefoane mobile au fost găsite în 2015 la deţinuţii din penitenciarele din România.

Persoanele încarcerate la Penitenciarul Tulcea au învățat să joace rolul unui procuror sau al unui doctor ori al unui polițist. După ce își memorau partitura, condamnații se puneau pe sunat și escrocau oamenii prin metoda „Accidentul". Acum, gruparea infracțională care a terorizat județul Constanța a fost destructurată. Polițiștii constănțeni au reținut duminică nouă persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune. Oamenii legii au efectuat percheziții la Penitenciarul Tulcea și la locuințele altor indivizi.

UNII APELEAZĂ, ALȚII COLECTEAZĂ!

„În perioada martie - iulie 2016, suspecții, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, ar fi înșelat prin metoda „Accidentul” 15 persoane din județul Constanța, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro. Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că persoanele încarcerate ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din rețelele naționale fixe și ar fi anunțat, în mod mincinos, persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoți) fie a fost vătămată într-un accident de circulație, fie a provocat cu vinovăție un astfel de eveniment. Cei în cauză se prezentau ca având diverse calități, de procuror, avocat, medic, polițist", se arată într-un comunicat remis pe Poliția Română. După ce escrocul de la capătul celălalt al firului reușea să stabilească întâlnirea cu victima, un alt membru al grupului, dintre cei aflați în libertate, se ducea la persoana respectivă pentru a lua banii ceruți.

Citește și:

Metoda „Accidentul" lovește la Constanța! Trei victime într-o zi!



12