Personalul SUA din zonele de luptă - acces interzis la orice dispozitiv smartphone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Departamentul de Stat

Personalul SUA din zonele de luptă - acces interzis la orice dispozitiv smartphone

Externe 07 August 2018 / 11:00 408 accesări

Departamentul Apărării Statelor Unite a anunţat luni interdicţia pentru personalul din zonele de operaţiuni de a folosi orice funcţii de geolocaţie pe diferite dispozitive - smartphone, monitoare de activtăţi fizice şi altele - deoarece acestea pot dezvălui poziţia trupelor americane, informează Reuters. Ordinul intră în vigoare imediat.

Pericolul utilizării unei aplicaţii de tip 'fitness tracker' pentru smartphone, care monitorizează activităţile fizice, a fost observat în ianuarie, când un cercetător australian publicat o analiză a datelor furnizate de aplicaţia Strava. Acestea au permis localizarea forţelor americane din Siria şi Irak, unde puţini localnici folosesc astfel de aplicaţii. S-au putut observa astfel clar pe graficele de tip hartă termică deplasările militarilor americani care se antrenau şi orele antrenamentelor, informează Agerpres.

Pentagonul a trimis vineri militarilor un memoriu care interzice "dispozitivele, aplicaţiile şi serviciile" cu funcţii de geolocaţie atât pe aparatele furnizate de guvern, cât şi pe cele personale. "Aceste posibilităţi de geolocaţie pot expune informaţii, locuri, activităţi uzuale şi numere ale personalului Departamentului şi pot crea consecinţe de securitate fără intenţie şi riscuri sporite pentru forţele şi misiunile comune", se arată în documentul a cărui existenţă a fost dezvăluită luni.12
Pagina a fost generata in 0.2928 secunde