Peste 20 de persoane, reținute în urma perchezițiilor desfășurate de polițiștii constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 20 de persoane, reținute în urma perchezițiilor desfășurate de polițiștii constănțeni

21 Septembrie 2016 / 10:35 1196 accesări

Douăzeci și trei de suspecți au fost reținuți în urma celor 22 de percheziții desfășurate marți de polițiștii constănțeni în județele Prahova și Ilfov, la un grup de persoane suspectate de furturi din locuințe, prejudiciul creat fiind estimat la peste 400.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, în sarcina suspecților s-au probat, până în prezent, 42 de furturi comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza județelor Constanța, Galați, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călărași, Argeș, Cluj, Covasna, Brașov, Prahova și municipiului București.

Cei în cauză ar fi apelat la mila mai multor persoane din cele 13 județe, iar după ce ar fi pătruns în locuințele victimelor, profitând de neatenția lor, ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 400.000 de lei.

În urma perchezițiilor de marți, poliţiştii au ridicat 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, cinci autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele telefonice, bijuterii din aur și argint, înscrisuri și alte bunuri cu valoare probatorie.

Anchetatorii eu emis mandate de reținere pentru 23 de persoane, cu vârste între 18 și 59 de ani, urmând ca suspecții să fie prezentați miercuri instanței de judecată cu propunere de arestare preventive.

Zeci de percheziții au fost făcute, marți dimineață, de polițiștii constănțeni în județele Prahova şi Ilfov, la persoane suspectate de furturi din locuințe.12