Peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea, confiscată pe Aeroportul Henri Coandă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea, confiscată pe Aeroportul Henri Coandă

Eveniment 01 Aprilie 2023 / 15:16 700 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul C.S.C.T.F.A.B.O Bucureşti efectuează cercetări cu privire la un transport de tutun de narghilea care figura în acte ca fiind odorizante auto.

În data de 31 martie a.c., o echipă comună formată din polițisti de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători a descoperit, în urma unui control efectuat în baza analizei de risc, un transport de tutun pentru narghilea expediat pe ruta Turcia-Irak-România, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În urma cântăririi transportului format din 84 de colete, a rezultat cantitatea totală de 504 kg tutun pentru narghilea, care figura în declaraţia vamală depusă de un cetăţean român care a venit să ridice bunurile, ca fiind „odorizante auto”.

Prejudiciul estimat prin neplata taxelor vamale, accize şi TVA este de aproximativ 362.090.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii defolosirea de acte nereale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 272, dinLegea 86/2006 privind Codul Vamal al României.Ştiri recomandate

12