Piaţa locurilor de muncă: Record de candidaţi în luna mai şi 50% mai multe aplicări la joburi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Piaţa locurilor de muncă: Record de candidaţi în luna mai şi 50% mai multe aplicări la joburi
Social 03 Iunie 2020 / 13:22 438 accesări 0 comentarii
Luna mai a adus o creştere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% faţă de luna aprilie şi cu mai bine de 45%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă au fost angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical.
Potrivit BestJobs, odată cu relaxarea restricţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă, a crescut şi interesul românilor de a-şi căuta un nou job sau, cel puţin, de a evalua ofertele angajatorilor.
Dacă în lunile anterioare cele mai multe căutări erau pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajaţii români au fost mai puţin interesaţi de această opţiune (-35% mai puţine căutări pentru joburi remote).
Angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical&pharma au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă în luna mai, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de peste 120.000.
Domeniile retail şi BPO au înregistrat şi ele un interes crescut din partea candidaţilor comparativ cu luna aprilie, cu peste 14.000 de căutări fiecare, pe fondul creşterii cu circa 45% a numărului de poziţii deschise în aceste domenii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Job-ul vedetă al lunii mai, care a strâns cele mai multe aplicări (2.321), a venit de la un retailer de îmbrăcăminte, care a căutat să recruteze prin BestJobs lucrători comerciali pentru magazinele sale.
În luna mai candidaţii s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, retail şi farma.
Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1222 secunde