Poliția germană suspectează că explozia din Berlin ar avea legătură cu crima organizată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliția germană suspectează că explozia din Berlin ar avea legătură cu crima organizată

16 Martie 2016 / 10:16 458 accesări

Explozia în care a fost ucis marţi şoferul unei maşini, în centrul Berlinului, ar putea avea legătură cu crima organizată, potrivit poliţiei germane, relatează DPA online.

"Poliţia anchetează în forţă în toate direcţiile, inclusiv posibilitatea unei altercaţii între reţele din crima organizată", a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

Explozia a avariat un autoturism argintiu marca Volkswagen Passat marţi, în jurul orei locale 8.00 (9.00, ora României), într-o intersecţie aglomerată, în cartierul Charlottenburg (vest).

Automobilul s-a răsturnat în urma exploziei şi a lovit un vehicul parcat. Şoferul, identificat de către forţele de ordine drept un bărbat în vârstă de 43 de ani, a încercat să se iasă din epavă. El a fost declarat mort ulterior.

Nicio altă persoană nu a fost ucisă sau rănită.

Un şofer care se afla în zonă în momentul deflagraţiei a declarat pentru DPA că a auzit un bubuit puternic, a simţit suflul exploziei şi a văzut o coloană de fum.

"Sper să nu se mai întâmple aşa ceva. A fost teribil", a spus el.

Poliţia din Berlin a anunţat că nu există indicii care să arate că a fost vorba despre un atac terorist şi că anchetează în continuare dacă bărbatul a fost ţinta vizată.

Martori oculari au declarat că au văzut la faţa locului un procuror cunoscut în legătură cu o serie de cazuri împotriva unor bande notorii de motociclişti din Berlin.

"Tot ceea ce ştim în acest moment este că avem de-a face cu o infracţiune gravă", a declarat după incident Frank Henkel, un oficial de la Berlin. "Ceea ce s-a întâmplat aici are o dimensiune mai largă", a apreciat el.

Poliţia a postat pe Twitter o înregistrare video de la locul exploziei, în care apar ofiţeri care căutau eventuali alţi explozivi. În imagini apare un ofiţer care i-a avertizat pe locuitorii din zonă să stea departe de ferestre şi să închidă uşile.

Ulterior forţele de ordine au anunţat că nu existau alte dispozitive explozive şi că locuitorii din zonă îşi pot relua activităţile în mod normal.12
Pagina a fost generata in 0.1684 secunde