Poliția rutieră, în acțiune! Vezi ce li se pregătește pietonilor și șoferilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliția rutieră, în acțiune! Vezi ce li se pregătește pietonilor și șoferilor!

Eveniment 12 Noiembrie 2017 / 15:22 1395 accesări

Pentru că viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, Poliția Română va intensifica acțiunile în stradă, în perioada 13 - 19 noiembrie a.c.

Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului. În cele șapte zile, polițiștii vor organiza filtre și acțiuni în stradă, utilizând aparate radar. Planul cuprinde cinci etape.

În ziua de 13 noiembrie a.c., pe șoselele din țară și pe autostrăzi, polițiștii rutieri și de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorității de trecere pietonilor. Pe parcursul întregii zile polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea neacordării priorității de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie a.c., acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 - 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.12
Pagina a fost generata in 0.2008 secunde